2018-02-10

Veganiškas tortas "Napoleonas"

Šiame recepte naudojau „Alsan“ margariną, moliūgo tyrę vietoje kiaušinių. Jau buvau išnaudojusi sojų jogurtą, tai sojų pieną užpyliau obuolių actu ir pasidarė jogurtas, tik šiek tiek skystesnis. Kepiniams visada tinka šis variantas. Pertepimo kremui sojų pieną pusiau maišiau su ryžių pienu, naudojau kietagrūdžių kviečių „Semola“ miltus ekstra, vietoje cukraus dėjau fruktozę.
Torto lakštus dariau mažos lėkštės dydžio, 18 cm skersmens. Jeigu norėtumėte išsikepti didelį tortą, reikėtų visko dvigubai daugiau 😀


„Napoleono“ lakštams reikės:
  • 300 g kvietinių miltų;
  • 250 g veganiško margarino;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 70 g sojų pieno;
  • 2 šaukštų obuolių acto;
  • 1 šaukšto moliūgo tyrės.
„Napoleono“ pertepimui reikės:
  • 150 g veganiško margarino;
  • 80 g miltų;
  • 0,5 litro augalinio pieno;
  • 100 g cukraus arba fruktozės;
  • 2 šaukštų moliūgo tyrės;
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus.

Gaminame „Napoleono“ lakštus:

1. Išsijojame miltus, suberiame druską.
2. Į miltus burokine tarka sutarkuojame margariną, tarkuojant vis užberiame miltais, kad margarinas nesušoktų į vieną gabalą, išmaišome.
3. Sojų pieną užpilame obuolių actu, išmaišome; jį ir moliūgo tyrę išplakame šakute, supilame į miltus su margarinu, išmaišome.
4. Pasiberiame miltų ant stalo, minkome tešlą tik tiek, kad suliptų. Tešla turi atrodyti riebi, minkšta, bet neturi būti skysta. Tešlą padarome pailgos formos, kaip storesnę dešrą, kad po to būtų galima daryti apvalius lakštus. Tešlą suvyniojame į plėvelę.
5. Įdedame tešlą į šaldytuvą bent 5 valandoms, galima ir nakčiai. Tada ji įgaus kitą formą, sukietės.
6. Tada jau kočiojame lakštus: pirmiausiai suformuotą „dešrą“ supjaustome į 10 gabaliukų, juos vėl pasidedame į šaldytuvą ir imdami po vieną kočiojame.
7. Pasiberiame miltų, kad nepriliptų, palengva, kad lakštas neskiltų, plonai iškočiojame. Uždėję kokią nors apvalią formą ar lėkštutę, apipjaustome ir dedame į kepimo popieriumi paklotą skardą. Nupjautus kraštus vėl dedame į šaldytuvą, visų lakštų į vieną krūvą. Kadangi mano lakštai buvo nedideli, į skardą tilpo po 2. Lakštus būtinai tankiai subadome šakute.
8. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus. Aš kepiau apie 4 minutes. Kepimo laikas tikrai priklauso nuo orkaitės. Kol vieni lakštai kepa, spėjame iškočioti vėl 2 ir pasidedame į kitą skardą. Taip ir sukamės. Iškeptus lakštus krauname vieną ant kito. Paskutinį iškepame iš nupjautų lakštų likučių ir jį sutrupiname „Napoleono“ apibarstymui.



Kai iškepame visus lakštus, tada jau galime virti „Napoleono“ pertepimo kremą:

1. Viename puode ištirpiname margariną, į jį supilame miltus ir verdame, kol miltai šiek tiek paruduos, kad nebūtų žali. Visą laiką maišome.
2. Kitame puode verdame pieną, supilame cukrų, vanilinį cukrų, ištirpiname, užverdame.
3. Į puodą su margarinu ir miltais po truputį pilame pieną pagal tirštumą, visą laiką maišant verdame, kol sutirštės. Jei truputį per skysta, gali pieno šiek tiek likti.
4. Išvirtą kremą išsukame, aušindami indą su kremu šaltame vandenyje; kremas gali būti šiltas, bet nekarštas.
5. Į ataušintą kremą sudedame moliūgo tyrę ir išplakame.

O tada jau klijuojame: dedam lakštą, šaukštu pilam kremą ir t.t. Ant viršutinio lakšto užpilam kremą, apibarstom trupiniais viršų ir šonus, puošiam, kas kaip mokam, ir varvinam seilę, kada bus galima valgyti 😊 Pastatome šaltai ir kitą dieną ragaujam 😋😋Abejingų neliks 😍
Skanaus ❤️❤️

2 komentarai:

  1. Gaminau, puikus receptas, rekomenduoju! tešla taip lengvai pasidarė, tokia trapi ir sluoksniuota, kremas irgi paprastas ir puikus. dar pertepiau spanguoloių uogiene kai kuriuos sluoksnius, nes mėgstu rūgštumą Napoleone. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti