2018-02-02

Virtiniai su sojų varškės įdaru

Virtinių tešlą anksčiau minkydavau paprasčiausiai – miltai, vanduo, ir pirmyn. Būdavo gana sunku tešlą išminkyti, po to iškočioti. Internete radau labai puikų virtinių tešlos receptą ir išbandžiau. Pasirodo, labai greitas ir paprastas darbas.


Virtinių tešlai reikės:
  • 3 stiklinių miltų;
  • 1 stiklinės užvirinto karšto vandens;
  • 5 šaukštų aliejaus;
  • žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
  • 300 g naminės sojų varškės (galėtų būti šiek tiek daugiau, bet tik tiek turėjau 🙂);
  • 2 pilnų šaukštų smulkintų šaldytų krapų;
  • kelių gabaliukų džiovintų pomidorų;
  • 2 šaukštų sojų jogurto, kad įdaras nebūtų birus;
  • česnako granulių;
  • pipirų, druskos.

1. Pirmiausiai pasiruošiame virtinių tešlą: suberiame miltus, druską, supilame aliejų, išmaišome, supilame karštą vandenį, nedelsiant šaukštu išmaišome ir, kai jau praaušta, išminkome.
2. Pasiruošiame įdarą: džiovintus pomidorus užpilame karštu vandeniu, praaušusius smulkiai supjaustome; sutriname sojų varškę, įdedame krapus, pomidorus, sojų jogurtą, suberiame česnako granules, druską, pipirus ir viską išmaišome.
3. Dabar jau galime gaminti virtinius: tešlą iškočiojame, išpjauname apskritimus kokiu nors puodeliu pagal norimą virtinių dydį, šaukšteliu dedame įdaro, užspaudžiame kraštelius ir užtvirtiname paspausdami šakute.
4. Užverdame vandenį, iškilusius virtinius verdame apie 7 minutes. Šios virtinių porcijos tikrai užtenka 4 žmonėms pavalgyti.

Valgėme virtinius su paprasčiausiu ir labai skaniu padažu – su sojų jogurtu, sumaišytu su tahini ir citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir pipirais.

Šiek tiek pritrūko įdaro, tai iš likusios tešlos išviriau "abriedukų" 😊


Smagaus gaminimo proceso ir skanių virtinių 🍚😍

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą