Virtinių tešlai reikės:
- 3 stiklinių miltų;
- 1 stiklinės užvirinto karšto vandens;
- 5 šaukštų aliejaus;
- žiupsnelio druskos.
- 300 g naminės sojų varškės (galėtų būti šiek tiek daugiau, bet tik tiek turėjau 🙂);
- 2 pilnų šaukštų smulkintų šaldytų krapų;
- kelių gabaliukų džiovintų pomidorų;
- 2 šaukštų sojų jogurto, kad įdaras nebūtų birus;
- česnako granulių;
- pipirų, druskos.
1. Pirmiausiai pasiruošiame virtinių tešlą: suberiame miltus, druską, supilame aliejų, išmaišome, supilame karštą vandenį, nedelsiant šaukštu išmaišome ir, kai jau praaušta, išminkome.
2. Pasiruošiame įdarą: džiovintus pomidorus užpilame karštu vandeniu, praaušusius smulkiai supjaustome; sutriname sojų varškę, įdedame krapus, pomidorus, sojų jogurtą, suberiame česnako granules, druską, pipirus ir viską išmaišome.
3. Dabar jau galime gaminti virtinius: tešlą iškočiojame, išpjauname apskritimus kokiu nors puodeliu pagal norimą virtinių dydį, šaukšteliu dedame įdaro, užspaudžiame kraštelius ir užtvirtiname paspausdami šakute.
4. Užverdame vandenį, iškilusius virtinius verdame apie 7 minutes. Šios virtinių porcijos tikrai užtenka 4 žmonėms pavalgyti.
Valgėme virtinius su paprasčiausiu ir labai skaniu padažu – su sojų jogurtu, sumaišytu su tahini ir citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir pipirais.
Šiek tiek pritrūko įdaro, tai iš likusios tešlos išviriau "abriedukų" 😊
2. Pasiruošiame įdarą: džiovintus pomidorus užpilame karštu vandeniu, praaušusius smulkiai supjaustome; sutriname sojų varškę, įdedame krapus, pomidorus, sojų jogurtą, suberiame česnako granules, druską, pipirus ir viską išmaišome.
3. Dabar jau galime gaminti virtinius: tešlą iškočiojame, išpjauname apskritimus kokiu nors puodeliu pagal norimą virtinių dydį, šaukšteliu dedame įdaro, užspaudžiame kraštelius ir užtvirtiname paspausdami šakute.
4. Užverdame vandenį, iškilusius virtinius verdame apie 7 minutes. Šios virtinių porcijos tikrai užtenka 4 žmonėms pavalgyti.
Valgėme virtinius su paprasčiausiu ir labai skaniu padažu – su sojų jogurtu, sumaišytu su tahini ir citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir pipirais.
Šiek tiek pritrūko įdaro, tai iš likusios tešlos išviriau "abriedukų" 😊
Smagaus gaminimo proceso ir skanių virtinių 🍚😍
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą