2018-10-26

Kugelis su moliūgu ir saulėgrąžų "grietine"

Kad ir koks gražus rudenėlis, jau dienos trumpėja, vakarai ilgėja, oras vėsta, norisi kugelio 🥘🥔🎃


Paprastai kugelį kepdavau tarkius kuo nors užplikydama, augaliniu pienu ar sultiniu, įpildavau aliejaus, dėdavau druskos, pipirų, ir skanu 😊
Betgi va pabandžiau iškepti su saulėgrąžų grietine, kurią labai mėgstu valgyti su bet kuo. Gavosi nerealiai purus, minkštas, labai skanus kugelis 😋 Bulves maišiau su moliūgu, tarkius užplikiau stikline sojų pieno, įpyliau rapsų aliejaus ir įdėjau saulėgrąžų grietinės, dar druskos, pipiriukų.
Aišku, saulėgrąžų grietinę reikia pasigaminti iš anksto. Šitą grietinę aš pamėgau iškart, kai tik gavau knygą „Veganiška virtuvė pagal Mi ir Do“. Gamyba labai paprasta: užpilti saulėgrąžas vandeniu, pamirkyti bent keletą valandų, įpilti citrinų sulčių (50 g saulėgrąžų – 2 šaukštai sulčių) ir smulkinti mikseriu, vis įpilant vandens, kol grietinė bus vientisa ir taps norimo tirštumo.

O kugeliui reikės maždaug tokių kiekių:

  • 700 g bulvių;
  • 300 g moliūgo;
  • 1 stiklinės sojų pieno;
  • 70 g rapsų aliejaus;
  • 5 kupinų šaukštų saulėgrąžų grietinės;
  • druskos, pipirų.


Viską sumaišykite ir kepkite apie 1 valandą 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių C.
Skaniai sušilkit! 😋

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą