2018-10-07

Moliūgų užtepėlė


Kažkam, girdėjau, moliūgai per gerklę lenda 😛, o mes valgom ir vis neatsivalgom – sriubos, apkepai, pyragai, įvairūs įdarai, tiesiog kepti moliūgai orkaitėje ir t.t., ir panašiai 😁 
O moliūgų užtepėlę šiemet pirmą kartą pasidariau. Dabar netrūksta įvairiausių sodo gėrybių, tad ką turėjau, ką norėjau, tą ir dėjau 😉 Super skaniai gavosi, gana sočiai ir nekasdieniškai.
Jei norit tokios užtepėlės, turėkit namuose šiek tiek moliūgo, keletą šaukštų šalto spaudimo rapsų aliejaus, 2 skilteles česnako, bazilikų lapelių (čia buvo citrininiai, nuostabaus kvapo), kelis gabaliukus džiovintų pomidorų (čia buvo savi ☺️), gerą saują žemės riešutų, kokias aštuonias džiovintas slyvas, citriną, druskos, pipirų. Supjaustytą gabaliukais moliūgą pakepkite orkaitėje, slyvas, riešutus išmirkykite, citriną išspauskite, supjaustykite česnaką, baziliko lapelius, džiovintus pomidorus, taip pat slyvas, viską suverskite, nepamirškite ir aliejaus, ir susmulkinkite. Tikrai kiekių nesvėriau, betgi blenderiuoji palengva ir ragauji, procesas įdomesnis ☺️.
Oi, kaip kvepia ir skanu su rugine duonele, nu šį kartą ir duonelę išsikepiau 👍😋😍
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą