2019-02-01

Naminė veganiška "Nomeda"

Beveik „Nomedos“ saldainiai – toks receptas man iškart krito į akį „Beatos virtuvės“ kalėdiniame žurnale. Dalinuosi šiuo gėriu su jumis 😍 Pabandžiau padaryti šiuos saldainius ir jie jau tampa mano „firminiais.“ Tik aš vietoj džiovintų vyšnių dedu džiovintų obuolių, slyvų ar spanguolių – kokių džiovintų vaisių ar uogų turiu namuose. Svarbu, kad be razinų iš viso džiovintų vaisių būtų 200 g.

Saldainiai mirkomi ištirpintame juodajame šokolade. Šį kartą panorėjusi, kad jie būtų be pridėtinio cukraus, šokoladą pagaminau iš kakavos sviesto, kakavos, augalinio pieno ir natūralaus kokosų sirupo. Sausainius perku be cukraus, jų randu Maksimos parduotuvėse diabetikų skyriuose.


„Nomedai“ pagaminti reikės:

  • 100 g džiovintų abrikosų;
  • 100 g džiovintų obuolių, slyvų ar kriaušių mišinio;
  • 100 g razinų;
  • 60 g skrudintų migdolų;
  • 50 g skrudintų lazdynų riešutų;
  • 40 g sausainių;
  • 1 šaukšto kakavos;
  • žiupsnio druskos;
  • 2 vaflių lakštų;
  • 200 g juodojo šokolado;
  • kelių riešutų papuošti.

1. Džiovintus vaisius, razinas nuplauname, jei jie namuose džiovinti ir sukietėję, pamirkome.
2. Į maisto kombainą suberiame skrudintus riešutus, trupintus sausainius, kakavą ir sumalame iki rupios konsistencijos. Suberiame į dubenėlį ir atidedame.
3. Į kombainą suberiame džiovintus vaisius, razinas, susmulkiname iki tyrelės.
4. Ten pat suberiame smulkintus riešutus, žiupsnį druskos ir kombainu sumaišome iki vientisos masės.
5. Ant lentelės dedame vaflį, ant jo tolygiai paskleidžiame džiovintų vaisių ir riešutų masę. Uždengiame kitu vafliu, apsukame maisto plėvele ir paspaudžiame. Laikome šaltai bent parą (balkone užkraunu kelias storas knygas).
6. Supjaustome norimo dydžio batonėliais.
7. Šokoladą ištirpiname virš garų vonelės, į jį merkiame batonėlius. Dedame ant kepimo popieriaus, pabarstome smulkintais riešutais ir paliekame apdžiūti.
Pasigardžiuodami valgome skanius ir daug sveikesnius „Nomedos“ saldainius 😋😊


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą