![]() |
Sviestuotosios, aš ir riešutų sviesto tortas Druskininkuose |
Biskvitui:
- 390 g kvietinių miltų;
- 130 g kokoso drožlių;
- 3 lygių šaukštelių kepimo miltelių;
- 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus;
- žiupsnio druskos;
- 160 g konservuotų avinžirnių skysčio;
- 220 g cukraus;
- 195 ml augalinio pieno;
- 150 g rapsų aliejaus;
- 1 apelsino sulčių biskvito sulaistymui.
Pirmam pertepimui:
- 150 g „Sviesto sviestuoto“ klasikinio (žemės riešutų) sviesto;
- 1 juodojo šokolado;
- 40 g augalinio pieno;
- 30 g cukraus.
Antram pertepimui ir viršutiniam sluoksniui:
- 200 g spanguolių, bruknių ar serbentų džemo;
- 200 g „Sviesto sviestuoto“ anakardžių sviesto;
- 400 ml sojų grietinėlės;
- 100 g cukraus;
- 5 šaukštai citrinos sulčių.
Puošimui: uogų, vaisių, riešutų, mėtų lapelių ir kt.
Iškepkite biskvitą:
• Kokosų drožles sumalkite kavamale į miltus. Juos sumaišykite su kvietiniais miltais, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, druska.
• Konservuotų avinžirnių skystį išplakite iki standžių putų, suberkite cukrų, vėl plakite. Supilkite pieną, aliejų ir dar paplakite. Šią masę supilkite į sausus ingredientus ir lėtai išmaišykite šakute. Nepermaišykite!
• Tešlą sudėkite į 20 cm skersmens torto kepimo formą ir kepkite apie 45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 1800 C. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar iškepė. Leiskite pilnai atvėsti.
Paruoškite pertepimų kremus:
• Garų vonelėje pagaminkite šokoladinį kremą: susmulkinkite šokoladą, pakaitinkite, supilkite augalinį pieną ir cukrų, maišant kaitinkite, kol užvirs.
• Nedideliame inde ant silpnos ugnies pagaminkite anakardžių sviesto kremą: supilkite sojų grietinėlę ir cukrų, maišant pavirkite, kol cukrus ištirps. Sudėkite anakardžių sviestą, visą laiką maišykite, kol masė sutirštės. Nukelkite nuo ugnies, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Padalinkite kremą į dvi dalis.
• Palaukite, kol kremai atvės.
Formuokite tortą, sutepti bus lengviau torto kepimo formoje:
• Biskvitą perpjaukite į tris dalis.
• Išspauskite apelsino sultis ir padalinkite į dvi dalis.
• Dėkite pirmą biskvito dalį, pašlakstykite pusės apelsino sultimis, tepkite žemės riešutų sviestą, ant jo užtepkite šokoladinį kremą.
• Dėkite antrą biskvito dalį, tepkite uogų džemą, ant jo užtepkite pusė anakardžių sviesto kremo.
• Dėkite trečią biskvito dalį, pašlakstykite likusiomis apelsino sultimis, aptepkite likusiu anakardžių sviesto kremu torto viršų.
• Išimkite iš torto formos, aptepkite šonus ir papuoškite tortą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą