2019-02-12

Riešutų sviesto tortas

Sviestuotosios, aš ir riešutų sviesto tortas Druskininkuose
Pernai kartu su „Sviestu sviestuotu“ dalyvavome puikiame projekte „100 tortų Lietuvai“ ir sukūrėme riešutų sviesto tortą. Tai tikrai proginis tortas, kuriam nebuvo abejingų :) Po projekto riešutų sviesto tortą kepiau dar gal šešis kartus ir visada jis turėjo pasisekimą. Siūlau pasigaminti artėjančioms įvairioms progoms.


Biskvitui:

  • 390 g kvietinių miltų;
  • 130 g kokoso drožlių;
  • 3 lygių šaukštelių kepimo miltelių;
  • 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • žiupsnio druskos;
  • 160 g konservuotų avinžirnių skysčio;
  • 220 g cukraus;
  • 195 ml augalinio pieno;
  • 150 g rapsų aliejaus;
  • 1 apelsino sulčių biskvito sulaistymui.


Pirmam pertepimui:

  • 150 g „Sviesto sviestuoto“ klasikinio (žemės riešutų) sviesto;
  • 1 juodojo šokolado;
  • 40 g augalinio pieno;
  • 30 g cukraus.


Antram pertepimui ir viršutiniam sluoksniui:

  • 200 g spanguolių, bruknių ar serbentų džemo;
  • 200 g „Sviesto sviestuoto“ anakardžių sviesto;
  • 400 ml sojų grietinėlės;
  • 100 g cukraus;
  • 5 šaukštai citrinos sulčių.


Puošimui: uogų, vaisių, riešutų, mėtų lapelių ir kt.


Iškepkite biskvitą:

• Kokosų drožles sumalkite kavamale į miltus. Juos sumaišykite su kvietiniais miltais, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, druska.
• Konservuotų avinžirnių skystį išplakite iki standžių putų, suberkite cukrų, vėl plakite. Supilkite pieną, aliejų ir dar paplakite. Šią masę supilkite į sausus ingredientus ir lėtai išmaišykite šakute. Nepermaišykite!
• Tešlą sudėkite į 20 cm skersmens torto kepimo formą ir kepkite apie 45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 1800 C. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar iškepė. Leiskite pilnai atvėsti.

Paruoškite pertepimų kremus:

• Garų vonelėje pagaminkite šokoladinį kremą: susmulkinkite šokoladą, pakaitinkite, supilkite augalinį pieną ir cukrų, maišant kaitinkite, kol užvirs.
• Nedideliame inde ant silpnos ugnies pagaminkite anakardžių sviesto kremą: supilkite sojų grietinėlę ir cukrų, maišant pavirkite, kol cukrus ištirps. Sudėkite anakardžių sviestą, visą laiką maišykite, kol masė sutirštės. Nukelkite nuo ugnies, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Padalinkite kremą į dvi dalis.
• Palaukite, kol kremai atvės.

Formuokite tortą, sutepti bus lengviau torto kepimo formoje:

• Biskvitą perpjaukite į tris dalis.
• Išspauskite apelsino sultis ir padalinkite į dvi dalis.
• Dėkite pirmą biskvito dalį, pašlakstykite pusės apelsino sultimis, tepkite žemės riešutų sviestą, ant jo užtepkite šokoladinį kremą.
• Dėkite antrą biskvito dalį, tepkite uogų džemą, ant jo užtepkite pusė anakardžių sviesto kremo.
• Dėkite trečią biskvito dalį, pašlakstykite likusiomis apelsino sultimis, aptepkite likusiu anakardžių sviesto kremu torto viršų.
• Išimkite iš torto formos, aptepkite šonus ir papuoškite tortą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą