2021-01-13

Keksiukai su kriaušėmis

Keksiukai su nedideliu kiekiu cukraus ir riebalų, bet saldžios kriaušės ir riešutai suteikia ir saldumo, ir sotumo. 

Ingredientai :

  • 200 g kvietinių arba baltų speltos miltų;
  • 130 g avižinių dribsnių;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių ir 0,5 šaukštelio sodos;
  • 100 g sojų jogurto;
  • 100 g moliūgo ar obuolių tyrės;
  • 65 g vegan block margarino;
  • 65 g smulkiai maltų riešutų;
  • 50 g rudojo cukraus;
  • 2 didelės kriaušės;
  • 70 g skrudintų lazdyno riešutų.
Gaminimas:
  • Kriaušes nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais.
  • Suberti miltus ir kepimo miltelius, sumaišyti su avižiniais dribsniais.
  • Ant silpnos ugnies ištirpinti margariną.
  • Jogurtą sumaišyti su soda (jogurtas suputos), sudėti moliūgo tyrę, cukrų, sumaltus riešutus, supilti margariną ir viską išplakti.
  • Plakinį išmaišyti su miltų mišiniu.
  • Sudėti kriaušes, išmaišyti ir tešlą sukrėsti į keksiukų formeles.
  • Lazdyno riešutus pasmulkinti, apibarstyti keksiukų viršų.
  • Kepti 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą