Pavadinau pica, bet ne pica čia. Nežinau, kas tai. Skanus, sotus, maistingas užkandis, ir tiek. Bet vaizdas panašus į picą 😀🍪.
Tešlos ingredientai:
- 150 g avinžirnių miltų;
- 150 g pilno grūdo kvietinių miltų;
- 70 g alyvuogių aliejaus;
- 80 g pomidorų padažo;
- 100 g alaus (naudoju nealkoholinį);
- 1 šaukštas džiovintų bazilikų;
- 1 šaukštelis linų sėmenų sėklų;
- 0,5 šaukštelio česnako granulių;
- žiupsnelis druskos.
Įdaro ingredientai:
- 1 morka;
- 0,5 vidutinio dydžio svogūno;
- 1 skiltelė česnako;
- 1 paprika;
- 2 saliero stiebai;
- 4 puselės džiovinto pomidoro;
- aliejaus daržovėms pakepti;
- 70 g sojų grietinėlės;
- 2 šaukštai maistinių mielių dribsnių.
Tešlos paruošimas (aš ruošiau virtuviniu kombainu):
- Į kombainą suberti miltus, prieskonius ir druską, supilti aliejų, alų, sudėti pomidorų padažą.
- Maišyti, kol tešla taps vientisa.
- Tešlą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Įdaro paruošimas:
- Keptuvėje ant aliejaus pakepti tarkuotas morkas, kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnaką; kepti, kol išgaruos drėgmė.
- Atskirai pakepti supjaustytą papriką su plonomis juostelėmis supjaustytais salierais.
- Verdančiu vandeniu užpilti džiovintus pomidorus, kai suminkštės, juos supjaustyti mažais gabaliukais.
Picos paruošimas kepti:
- Tešla minkšta, todėl ją pabarstyti miltais, dėti ant kepimo popieriaus ir, vis pabarstant , plonai iškočioti.
- Ant tešlos tolygiai išskirstyti įdarus, suberti pomidorus.
- Sojų grietinėlę sumaišyti su mielių dribsniais ir užtepti ant viršaus.
- Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 18 minučių.
- Galima užsidėti rauginto agurkėlio riekelių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą