2017-05-14

Naminiai veganiški kotletai

Visiems įprastas ir lengvai pagaminamas patiekalas - kotletai. Žmonės gamina juos įvairiausių rūšių, o šie naminiai veganiški kotletai iš perlinių kruopų ir virtų bulvių. Šiuo metu, kai senos bulvės jau nežavi, o šviežių dar reikia palaukti, šis patiekalas puikiai tiks pietums ar vakarienei. Dar skaniau ir sveikiau kotletus valgyti su šviežiomis salotomis.



Kotletams reikės:
  • 300 g virtų perlinių kruopų;
  • 200 g virtų bulvių;
  • 1 nedidelės morkos;
  • 1 svogūno;
  • Aliejaus;
  • 2 šaukštų maltų linų sėmenų;
  • Kelių šakelių petražolių ir krapų;
  • Druskos pagal skonį;
  • Pipirų, česnako, bazilikų ar kitų mėgstamų prieskonių.

1. Kruopas ir bulves sumalti.
2. Aliejuje pakepti kubeliais supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką, kol suminkštės, atvėsinti.
3. Sumaišyti bulves su kruopomis, sudėti linų sėmenis, pakeptus svogūną ir morką, supjaustytas petražoles, krapus, druską, visus prieskonius ir viską gerai išmaišyti.
4. Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir kepti aliejuje, kol gražiai apskrus. 


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą