2017-05-17

Čeburekai - veganiški, greiti ir sotūs

Kartais norisi pavalgyti sočiau ☺, ypač po sunkaus darbo. Siūlau pasigaminti čeburekus, tik šiek tiek paprastesniu būdu. Nereikės minkyti ir kočioti tešlos. Tik prieš tai nusipirkite vaflių lakštų. Atkreipkite dėmesį, kad ne visi vaflių lakštai veganiški!

Čeburekams reikės:
  • Vaflių lakštų;
  • Kvietinių arba žirnių miltų (iš viso 200 g);
  • Vandens;
  • 1 mažo šaukštelio kepimo miltelių (jeigu kepsite su žirnių miltais);
  • Įdarui:
  • Skardinės avinžirnių;
  • 50 g sojų faršo;
  • 200 g pievagrybių ar kitokių grybų;
  • 1 svogūno;
  • Druskos pagal skonį;
  • Pipirų, lapelių, kitų mėgstamų prieskonių;
  • Aliejaus kepimui.
  1. Pasiruošiame įdarą: mažame kiekyje vandens apverdame sojų faršą, kad tik išbrinktų ir neliktų vandens. Nepamirštame gausiai įdėti prieskonių - lapelių, pipirų, ir nereikia jokių pirktinių sultinių! Su druska atsargiai, nes jos užteks iš avinžirnių skardinės ☺.
  2. Grybus supjaustome smulkiais kubeliais ir apkepame ant kaitrios ugnies aliejuje, kad neliktų skysčio, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną ir baigiame kepti, pagardiname pipirais. Avinžirnius sumalame ar susmulkiname trintuvu, jie ir sulipdys įdarą. Kai viskas atvėsta, sumaišome sojų faršą, grybus ir avinžirnius. Įdaras paruoštas.
  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir vandeniu, išplakame, kad būtų blynų tirštumo tešla.
  4. Ant vaflio lakšto tepame įdarą, ant viršaus uždedame kitą vaflį, paspaudžiame, merkiame į blynų tešlą iš abiejų pusių ir kepame aliejuje, kol pagelsta. Jeigu kepsite su žirnių miltais, jie pabrinksta, netgi su peiliu ar mentele galima užtepti ant vaflio lakšto. 
  5. Užtepus įdarą, kad čeburekai būtų mažesni ir patogiau juos būtų kepti, galima supjaustyti mažesniais gabalėliais ir tada merkti į blynų tešlą. 
  6. Iškeptus čeburekus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
  7. Iš nurodytų produktų iškepiau septynis didelius čeburekus ☺
  8. Kepiau su abiejų rūšių miltais; su žirnių miltais sunkiau tik apvolioti, bet labai skanu.
  9. Tik nepamirškite, kad jau prasidėjo nuostabus salotų ir kitų žalumynų metas, ir viskas, kas žalia, teikia mums naudą bei pagerina skonį.

    Sočių čeburekų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą