2017-05-22

Rabarbarų sausainėliai

Pats rabarbarų metas, ir jų rūgštelėjusius stiebus puikiai galime panaudoti desertams. Šįkart pasimėgaukime veganiškais rabarbarų sausainėliais, su labai mažu kiekiu cukraus, pabarstytu tik ant sausainėlių viršaus. O kas mėgsta saldžiau, galima pabarstyti gausiau😊



Sausainėliams reikės:
  • 300 g miltų;
  • 200 g rabarbarų (1 didelio stiebo);
  • 100 g rapsų aliejaus;
  • 3 šaukštų datulių sirupo (apie 60 g);
  • 1 šaukšto obuolių acto;
  • 1 lygaus šaukštelio kepimo miltelių;
  • šiek tiek rudojo cukraus ir cukraus pudros pabarstyti.


1. Nuluptus rabarbarus supjaustyti smulkiais kubeliais ir užpilti datulių sirupu, palaikyti apie 1,5-2 valandas pamaišant. Rabarbarų sumažės, o skysčio padaugės.
2. Miltus išsijoti, sumaišyti su kepimo milteliais.
3. Nukošti rabarbarus ir į aliejų supilti atskirtą nuo rabarbarų skystį, obuolių actą, išmaišyti.
4. Visą šį skystį supilti į miltus ir gerai išminkyti. Tešla turi būti ne per minkšta, kad būtų galima kočioti.
5. Tešlą iškočioti į stačiakampį, kelis kartus vis perlenkti; iškočiojus palaikyti šaldytuve apie 2 valandas.
6. O tada jau formuoti sausainėlius. Tešlą iškočioti apie 1 cm storio, supjaustyti norima forma. Ant viršaus uždėti rabarbarų gabaliukus, šiek tiek pabarstyti ruduoju cukrumi.
7. Kepti apie 15 minučių įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje (kepimo laikas priklauso nuo orkaitės).
Ataušusius galima pabarstyti cukraus pudra. Skanių sausainėlių su mėtų arbata, pagardinta rabarbarų rūgštele 😊

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą