Jam pagaminti reikės:
- 500 g cukinijų;
- 150 g tofu;
- 120 g miltų;
- 120 g konservuotų pupelių ar avinžirnių skysčio;
- 60 g rapsų aliejaus;
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštų maistinių mielių dribsnių;
- 1 šaukšto sojų padažo;
- 1 nedidelės skiltelės česnako;
- 1 arbatinio šaukštelio bazilikų pesto ar trintų bazilikų;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- pipirų, druskos.
• Cukinijas sutarkuojame burokine tarka, užberiame 1 lygų šaukštelį druskos, išmaišome ir paliekame apie pusvalandį; po pusvalandžio cukinijas nusunkiame ir visą išsiskyrusį skystį nupilame.
• Gardiname tofu: jį sutriname ar sutarkuojame, įspaudžiame skiltelę česnako, įberiame šiek tiek druskos, pipirų, įpilame sojų padažą, alyvuogių aliejų, įdedame mielių dribsnius, bazilikų pesto ir viską išmaišome. Paliekame, kol jau įprastu būdu išplaksime „kiaušinius“.
• Iki putų išplakame pupelių skystį, įpilame rapsų aliejų, dar šiek tiek paplakame.
• Miltus išmaišome su kepimo milteliais.
• Į nusunktas cukinijas sudedame paruoštą tofu, išmaišome, suberiame miltus.
• Supilame „kiaušinių“ plakinį, viską gerai išmaišome.
• Skardelę patepame aliejumi, supilame apkepo masę ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Švelniai kvepiantis bazilikais ir labai švelniai česnakėliu, cukinijų apkepas nuostabiai skanus su pomidorais 😋😋😋
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą