2017-08-11

Cukinijų užtepėlės

Nieko nėra paprasčiau, kaip gaminti cukinijų užtepėles. Principas toks pats, kaip ir verdant cukinijų sriubas: pagrindas – cukinijos, o jau kokio skonio užtepėlės norime, tą ir dedame. Cukinijas reikia nulupti, supjaustyti gabaliukais, pabarstyti druska, palaukti, kol susidarys skystis, jį nupilti, cukinijas pašlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje, kol suminkštės, maždaug pusvalandį. O tada ir prasidės variacijos – pagal mūsų fantaziją ar turimusproduktus tuo metu namuose 😊. Šįkart pasidariau dvi užtepėles: pirmoji – su pomidorais, bazilikais ir tahini, antroji – su pakeptomis morkomis ir džiovintomis slyvomis.


Cukinijų užtepėlei su pomidorais reikės:
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 2 pomidorų;
  • 1 nemažos skiltelės česnako;
  • keleto baziliko lapelių;
  • 1 šaukšto citrinos sulčių;
  • 1 šaukšto tahini (sezamų sviesto);
  • pipirų, druskos;
  • alyvuogių aliejaus.
Kaip jau rašiau, pasiruošiame cukiniją.
Alyvuogių aliejuje ant keptuvės apkepame supjaustytus pomidorus.
Susmulkiname česnaką.
Visus ingredientus sudedame į indą ir susmulkiname trintuvu.

Užtepėlė iš pirmo žvilgsnio atrodo skystoka, bet palaikius keletą minučių šaldytuve sutirštėja.
Galime tepti ir skanauti 😊



Cukinijų užtepėlei su morkomis ir slyvomis reikės:
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 1 nedidelės morkos;
  • 4 džiovintų slyvų;
  • 1 šaukšto citrinos sulčių;
  • 1 arbatinio šaukštelio sojų padažo;
  • pipirų, druskos.

Orkaitėje iškepame cukiniją kartu su morka.
Vandenyje išmirkome džiovintas slyvas.
Visus ingredientus sudedame į indą ir susmulkiname trintuvu.

Labai skanu su pomidoriukais ir šviežiai paraugintais agurkėliais!

Skanių Jums variacijų 😊

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą