2017-08-09

Cukinijų blyneliai su žirnių miltais

Sodas pasipuošė įvairiaspalvėmis cukinijomis. Žalias, geltonas, mažesnes ir dideles valgau kasdien, kuo daugiau skinu, tuo jų vis daugiau priauga 😊. Cukinijos - unikali daržovė. Iš jų gaminu sriubas, užtepėles, troškinius, kotletus, blynus, padažus, kepsnius, apkepus, pyragus ir kitus kepinius.
Kai cukinijų tiek daug, būtinai pasiruošiu ir žiemai – mažais gabalėliais supjaustytas ir sudėtas į maišelius suguldau į šaldiklį 😊. Žiemą jos suteikia gaivumo sriuboms, apkepams, troškiniams.
Cukinijos neapsakomai tinka bet kokio skonio sriubai išvirti. Papasakosiu, kaip man sekasi iš cukinijų išvirti burokėlių, kopūstų, grybų, žirnių sriubas 😋. Supjaustytą cukiniją su tupučiu aliejaus reikia patroškinti, kol cukinija suminkštės, su šakute sutrinti į košelę, įpilti reikiamą kiekį vandens, dėti ingredientus, kad atitiktų norimos sriubos skonį, pvz., kopūstus, bulves, morkas ar kitas daržoves. Be abejo, dar visko, kas priklauso verdant sriubą – druskos, prieskonių 😋. Ir prašom – tiršta, soti, skani sriubytė.


O šį kartą gaminau cukinijų blynelius su žirnių miltais ir bulvėmis.


Cukinijų blyneliams reikės:
  • 800 g cukinijų;
  • 4 šaukštų (apie 50 g) žirnių miltų;
  • 2 nemažų bulvių;
  • pipirų;
  • druskos pagal skonį;
  • aliejaus kepti.

• Cukinijas sutarkuoti burokine tarka, užberti druskos, pipirų, išmaišyti ir palikti apie pusvalandį, kad išsiskirtų skystis, visą šį skystį nusunkti (cukinijų labai sumažės 🙂).
• Bulves sutarkuoti bulvių tarka, šiek tiek nusunkti.
• Viską sumaišyti – cukinijas, bulves, žirnių miltus, jei reikia, pridėti druskos.
• Paruoštus blynelius šaukštu dėti į įkaitintą su aliejumi keptuvę ir kepti ant nedidelės ugnies, neskubant vartyti, kad nesuirtų ir gerai sutvirtėtų. Galima valgyti vienus arba su sojų jogurtu, arba su mėgstamu padažu, arba su daržovėmis 😋🍅🥒😋

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą