2017-12-29

Avokadų ir burokėlių užkandukas

Likimas lėmė, kad Mamos vaišėms keletą mėnesių teko „paatostogauti“. Puikiai jaučiausi, kai pagaliau vėl atsidūriau virtuvėje ir galėjau nors kažką pagaminti 🥗🥣🍲

Šįkart siūlau avokadų ir burokėlių užkanduką. Gal patiks Naujųjų Metų išvakarėse paužkandžiauti 😋


Avokadų ir burokėlių užkandukui reikės:
  • duonos;
  • 1 avokado;
  • kelių burokėlių;
  • 1 šaukšto sezamų sviesto (tahini);
  • 2 šaukštų citrinos sulčių;
  • pipirų, druskos;
  • granato sėklų;
  • žiupsnelio sezamų sėklų;
  • prieskoninių žolelių (baziliko, raudonėlio, čiobrelių);
  • šlakelio aliejaus.

Kelis nedidelius nuluptus burokėlius supjaustome riekelėmis. Į skardą patiesiame foliją, išdėliojame burokėlius, vos vos patepame juos aliejumi ir apibarstome prieskoninėmis žolelėmis. Aš burokėlius kepu uždengtus taip pat folija, nes nenoriu, kad apskrustų 🙂 Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kol kepa burokėliai, pasigaminame avokado užtepuką. Avokadą sutriname šakute arba elektriniu trintuvu, įdedame šaukštą tahini, įpilame citrinos sultis. Pagardiname druska, pipirais. Viską gerai išmaišome ir užtepame ant duonos riekelių. Kai ataušta burokėliai, uždedame ir juos, pabarstome sezamų sėklomis. Šiuos sumuštinukus dar apibarstome granato sėklomis. Ir skanu, ir sveika, ir gražu 😊🥑😋

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą