2018-01-09

Obuolių pyragas su riešutų sviestu

Šis pyragas nuramins, jei būsite suirzę, praskaidrins nuotaiką, kai apsiniaukęs oras 🌞 Pabandykit, įsitikinsit 😊



Pyragui reikės:
  • 60 g avižų miltų;
  • 60 g ryžių miltų;
  • 130 g kvietinių miltų;
  • 50 g cukraus;
  • 3 šaukštų kokoso drožlių;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • pusė šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 100 g rapsų aliejaus;
  • 150 g sojų pieno;
  • 2 šaukštų obuolių acto;
  • 2 šaukštų riešutų sviesto;
  • 5 obuolių.
1. Pyrago tešlą sumaišyti neužtruksime, todėl pirmiausiai pasiruošiame obuolius – nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
2. Sumaišome visus sausus dalykus: visų rūšių miltus, kepimo miltelius, kokoso drožles, cukrų, vanilinį cukrų.
3. Į sojų pieną įpilame obuolių actą, išmaišome ir šį gautą „jogurtą“ išplakame su aliejumi.
4. Pieno ir aliejaus plakinį sumaišome su sausais ingredientais. Tešla bus gana tiršta, bet šaukštu maišyti įmanoma.
5. Pasiruošiame skardelę, patepame šlakeliu aliejaus ir paklojame maždaug du trečdalius tešlos. Ant jos išdėliojame obuolių skilteles taip, kad užklotų visą paviršių.
6. Likusią tešlą sumaišome su riešutų sviestu. Bus tiršta, todėl sunkiau užkloti obuolius. Kur klius, kur neklius, bet bus skanu 😋
7. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Iškeptą apibarstome cukraus pudra 😋

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą