2018-05-02

Pica su tofu


Senajame receptų sąsiuvinyje radau picos receptą, pagal kurį kepdavau savo vaikams picą su varške. Labai jiems patikdavo 😋 Kaip jau žinote, mėgstu tradicinius arba šiaip pasisekusius receptus suveganinti, tą padariau ir su šia pica. Vietoje varškės naudojau kietą tofu. Kai iškepiau, jau netrukus buvau paprašyta dar iškepti 🙂





Picos tešlai reikės:
  • 250 g kieto tofu;
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 5 šaukštų sojų jogurto;
  • 5 šaukštų aliejaus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.
Picos įdarui
pasirinkite tai, ką mėgstate, ką rasite šaldytuve, kiek fantazijos turite.

Aš naudojau pomidorų pastą, svogūnus, pomidorus, papriką, raugintus agurkėlius, "papirintą" ir pasūdytą cukiniją, alyvuoges, veganišką sūrį, žolelių (bazilikų, raudonėlio, mėtos) prieskonius. Viską pasiruoškite ir minkykite tešlą.

Tofu sutarkuokite ar ištrinkite, supilkite jogurtą, aliejų, išmaišykite. Suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, išminkykite tešlą. Jei kimba prie rankų, dar įberkite šiek tiek miltų, išminkykite rutuliuką.
Paberkite miltų, tešlą iškočiokite maždaug tokio dydžio, kokio orkaitės skarda. Skardą pabarstykite miltais. Kad tešlą būtų lengviau pernešti į skardą, suvyniokite į volelį, ištieskite skardoje.
Visą šį padą patepkite pomidorų pasta, pabarstykite prieskoniais, uždėkite svogūnų, pabarstykite truputį sūrio, išdėliokite visas daržoves ar kitokį įdarą, ant viršaus dar uždėkite sūrio. Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Nesudėtinga, greita, skanu 😋☺️🤣

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą