2018-06-11

Špinatų ir tofu pyragas

Pyrago tešlai reikės:
  • 200 g miltų;
  • 100 g veganiško margarino;
  • 40 g vandens;
  • druskos.

Pyrago įdarui reikės:
  • 300 g kieto tofu;
  • 200 g šviežių špinatų;
  • 2 šaukštų kukurūzų miltų;
  • 80 g sojų jogurto;
  • 30 g alyvuogių aliejaus;
  • česnakų, kmynų, bazilikų;
  • druskos. 


1. Pirmiausiai pasiruoškite pyrago tešlą: suberkite miltus, druską. Į miltus sutarkuokite margariną, įtrinkite margariną į miltus, pašlakstykite vandeniu, paminkykite, kol masė sulips, padarykite tešlos skritulį. Jį suvyniokite į plėvelę ir padėkite 15 minučių į šaldytuvą.
2. Išimtą iš šaldytuvo tešlą iškošiokite pagal kepimo formą taip, kad užeitų ir ant formos kraštų. Perkelkite į formą, prispauskite prie formos kraštų. Visą tešlą subadykite šakute ir kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Pyrago pagrindas neiškeps, tik apkeps.
3. Paruoškite įdarą: sutarkuokite tofu, smulkiai supjaustykite špinatus, sumaišykite. Įdėkite miltus, vėl išmaišykite. Sudėkite likusius ingredientus: sojų jogurtą, aliejų, smulkintą česnaką, kmynus, šviežius arba džiovintus bazilikus, druską. Viską išmaišykite.
4. Į apkeptą pyragą sudėkite įdarą ir kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes.

Labai gardu su pomidorais 🍅🍅🍅

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą