2018-03-08

Sausainiukai

Žinojau, kad užsuksiu į svečius ir norėjau nuvežti lauktuvių. Sausainiukai labai tinka lauktuvėms, pamaniau, gali ir dirbdamas, ir ilsėdamasis jais užkandžiauti, ir galioja ilgiau nei tortas ar pyragas 🙂. Pažvelgiau, ką turiu virtuvėje ir šaldytuve, pradėjau sverti ir pilstyti, va ir gavosi minkštučiai, gero skonio sausainiukai 😋. Lauktuvės buvo puikiai įvertintos 👍


Šiems sausainiukams pagaminti reikės:
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 50 g kokoso miltų;
  • 70 g cukraus;
  • 150 g riešutų sviesto (naudojau anakardžių);
  • 100 g sojų pieno;
  • 2 šaukštų obuolių acto;
  • 50 g moliūgo tyrės;
  • 50 g rapsų aliejaus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus.

1. Jeigu užsišaldę neturite moliūgo tyrės, galima ją pasigaminti: gabaliukais supjaustytą moliūgą pakepti orkaitėje, kol suminkštės, sutrinti, ataušinti. O jeigu šiuo metu neturite ir nepirksite moliūgo, manau, tiktų ir obuolių tyrė.
2. Sumaišyti abiejų rūšių miltus, į juos suberti cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, išmaišyti.
3. Riešutų sviestą išmaišyti su aliejumi ir moliūgo tyre, šį mišinį supilti į miltus, vėl išmaišyti; kol kas gausis tik trupiniai.
4. Į sojų pieną supilti obuolių actą; kai pienas taps jogurtu, supilti į bendrą masę, gerai išminkyti.
5. Belieka formuoti sausainiukus; tešla bus nekieta, bet dar įmanoma daryti per „mašinką“ 😀, senoviškai, kaip aš ir padariau. Galima formuoti ir rankomis, bet sausainiukai turi būti stori, apie 1,5 cm storio.
6. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai parus.

Pabandykit - paprasta, greita, skanu 😍

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą