2018-03-28

Įdarytos bulvės

Įdarytos bulvės kvapnios, skanios ir šventiškiau atrodo, negu bulvės, su kažkuo patiektos. Todėl šventėms puikiai tinka 👍🤠

Šiam patiekalui reikės:
  • 8 bulvių;
  • 1 morkos;
  • 1 saliero stiebo;
  • 0,5 didesnės raudonos paprikos;
  • 200 g cukinijų (naudojau šaldytas);
  • 4 šaukštų sojos faršo;
  • 1 mažo svogūno;
  • 1 didelės skiltelės česnako;
  • kelių gabalėlių džiovintų grybų;
  • sojos grietinėlės;
  • aliejaus daržovėms pakepti;
  • druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.

1. Grybus ir sojų faršą į atskirus indus užpilti karštu vandeniu ir palaikyti, kol grybai suminkštės, o faršas išbrinks. Suminkštėjusius grybus smulkiai supjaustyti.
2. Morką sutarkuoti, salierą, cukiniją ir papriką supjaustyti kubeliais.
3. Aliejuje ant mažos ugnies trumpai apkepti salierą, cukiniją, morką, papriką; sudėti sojų faršą, grybus, išmaišius dar šiek tiek patroškinti, dėti druską, prieskonius; prieš baigiant troškinti užpilti sojų grietinėlės. Nuo išsiskyrusių daržovių sulčių ir grietinėlės įdaras turi būti ne visai birus.
4. Labai smulkiai supjaustyti svogūną ir česnaką.
5. Į praaušusį bulvių įdarą sudėti česnaką ir svogūną, viską išmaišyti.
6. Nuluptas bulves perpjauti pusiau išilgai, jas negiliai išskobti, kad būtų galima įdėti įdaro kauburėlį. Jeigu nelygi bulvės apačia, truputį palyginti nupjaunant, kad bulvė nevirstų. Išskobtas bulves galima panaudoti sriubai ar tiesiog iškepti keptuvėje.
7. Paruoštas bulves pabarstyti druska, pipirais; ant bulvės dėti įdaro, kad susidarytų kauburėlis. Likusią grietinėlę šaukšteliu aš supilsčiau ant įdaro viršaus.
8. Skardoje patiesti foliją, ją šiek tiek patepti aliejumi ir sudėtas bulves kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol bulvės suminkštės.

Šias bulves skanu valgyti ir su šviežių daržovių salotomis, ir su raugintais agurkėliais ar raugintais kopūstais. Skanių ir sočių pietų 😋😍😉

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą