Pyragui pagaminti reikės:
- 200 g speltos miltų;
- 120 g rapsų aliejaus;
- 8 vidutinio dydžio obuolių;
- 3 šaukštų obuolių tyrės;
- 2 šaukštų maltų sėmenų;
- 2 lygių šaukštelių kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- vanilės;
- maltų riešutukų pyragui pabarstyti (naudojau pistacijas).
2. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilę.
3. Aliejų, obuolių tyrę ir sėmenis išplakti iki vientisos masės.
4. Miltų mišinį suberti į aliejaus plakinį, išminkyti, kol gausis trupininė tešla.
5. Skardelę ištiesti kepimo popieriumi, sukrėsti 2/3 tešlos, ją rankomis tolygiai paskirstyti, sudėti 6 obuolius, ant obuolių sutrupinti likusią tešlą ir viršuje uždėti 2 mažesniais kubeliais pjaustytus obuolius.
6. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą su kepimo funkcija viršus-apačia.
7. Iškeptą pyragą apibarstyti maltais riešutukais, išimti iš formos tik atvėsintą 😊
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą