Čirviniai blynai per Užgavėnes visada buvo mėgstamiausi mano vaikučių. Ir iki šiol išliko mėgstamiausi. Ar įmanoma sugalvoti kažką naujo blynų recepte? 😄 Tiesiog reikia kepti ir skanauti, kuo daugiau blynų, tuo sotesnės ir linksmesnės Užgavėnės 😃
Užgavėnių blynai privalo būti sotesni nei įprastai 😄
Jiems pagaminti reikės:
150 g speltos ar paprastų kvietinių miltų;
sojų ar kito augalinio pieno (pagal tirštumą);
2 šaukštų moliūgo tyrės;
30 g rapsų aliejaus;
1 šaukšto kokosų aliejaus;
3 šaukštų datulių sirupo;
žiupsniuko vanilino;
žiupsnio druskos.
Užmaišykime tešlą:
- Moliūgo tyrę, rapsų ir kokosų aliejų, datulių sirupą ir 20 g pieno išplakame iki vientisos masės, geriausiai elektriniu plaktuvu.
- Į dubenį suberiame miltus ir druską, po truputį pilame pieną ir aliejaus plakinį, plakame šluotele. Pieno pilame tiek, kad tešla būtų kaip tiršta grietinė, ir plakame, kad nebūtų gumuliukų.
- Čirvinę keptuvę įkaitiname ir kepame 💗
Kad būtų dar sočiau, skaniau ir kvapniau, ištraukime kvapnių braškių iš šaldiklio, užsidėkime riešutų sviesto 😄
Mėgaukimės ir švęskime! 😊
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą