Dviems porcijoms makaronų pagaminti reikės:
- 120 g (14-16 kriauklių) kietagrūdžių kviečių makaronų;
- 1 mažos cukinijos;
- 4 puselių saulėje džiovintų pomidorų;
- 1 skiltelės česnako;
- 1/2 nedidelio svogūno;
- žolelių prieskonių;
- pipirų, druskos;
- aliejaus daržovėms pakepti;
- žalumynų.
Padažui:
- 1 šaukšto migdolų sviesto;
- 1 šaukštelio sezamų sviesto (tahini);
- 2 šaukštų citrinos sulčių;
- šlakelio agavų ar kitokio sirupo;
- vandens.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus.
- Sudėkite kubeliais supjaustytą cukiniją, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką, džiovintus pomidorus.
- Kepkite, kol suminkštės cukinija.
- Suberkite druską ir prieskonius.
- Visus ingredientus sumaišykite, po truputį pilkite vandens, kad padažas būtų tirštos grietinės koncistencijos.
- Supilkite padažą ant daržovių ir išmaišykite, jis sutirštins daržovių įdarą.
Įdarykite makaronus - dėkite po vieną ant lėkštutės, prilaikykite šakute ir kraukite įdaro. Pabarstykite pipirne ar kitais žalumynais. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą