Pomidorų krepšeliams pagaminti reikės:
- kelių nedidelių pomidorų;
- 1 avokado;
- 50 g saulėgrąžų;
- 3 šaukštų citrinos sulčių;
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 1 skiltelės česnako;
- pipiriukų, džiovintų bazilikų, druskos;
- vandens;
- žalumynų.
Pagaminkite saulėgrąžų grietinę
Kaip jau rašiau Kugelio recepte, saulėgrąžų grietinę labai mėgstu ir naudoju įvairiai. Primenu, kaip ją paprasta pasigaminti.
- Saulėgrąžas užmerkite kelioms valandoms arba per naktį.
- Nupilkite vandenį, įpilkite 2 šaukštus citrinų sulčių.
- Smulkinkite mikseriu, vis įpilant vandens, kol saulėgrąžos taps tiršta grietine.
Paruoškite pomidorų įdarą
- Sutrinkite avokadą, įpilkite vieną šaukštą citrinos sulčių, įtrinkite česnaką.
- Avokadą sumaišykite su 2 šaukštais saulėgrąžų grietinės, alyvuogių aliejumi.
- Įberkite druskos, džiovintų bazilikų, viską išmaišykite.
Paruoškite pomidorus - nupjaukite viršūnėlę, išpjaukite vidurį ir išskobkite šakute.
Formuokite pomidorų krepšelius
- Pomidorus pabarstykite pipiriukais.
- Dėkite įdaro, pabarstykite džiovintais bazilikais, papuoškite žalumynais.
Išskobtus pomidorus panaudokite salotoms, padažui, troškiniui ar sriubai...
Gėrėkitės ir valgykite 😊🍅🍋
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą