Šiam apkepui reikės:
- 200 g šviežių špinatų;
- 180 g kietagrūdžių makaronų;
- 2 pomidorų;
- 3 puselių džiovintų pomidorų;
- 30 g alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštų mielių dribsnių;
- 1 didelės česnako skiltelės;
- 100 g tofu;
- 80 g sojų grietinėlės;
- pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.
!!! Siūlau druskos nepadauginti arba visai nedėti, jeigu naudosite džiovintus pomidorus, sūrų tofu, mielių dribsnius.
Pasiruoškite gaminti apkepą:
- Išvirkite makaronus, kad būtų dar šiek tiek per kieti valgyti.
- Špinatus supjaustykite smulkiai, pomidorus ir džiovintus pomidorus kubeliais.
- Pomidorus, špinatus ir makaronus dėkite į vieną indą, įspauskite česnaką, suberkite mielių dribsnius, prieskonius, supilkite alyvuogių aliejų, viską išmaišykite.
- Sudėkite visą apkepo turinį ant kepimo popieriaus į skardelę.
- Ant viršaus užtarkuokite tofu, apšlakstykite sojų grietinėle.
- Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes.
- Leiskite apkepui šiek tiek pastovėti, kad sutvirtėtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą