2019-08-08

Paprasčiausias cukinijų ir tofu apkepas

Vasarą ant pirštų galima suskaičiuoti dienas, kai cukinijos nepapuola ant mūsų stalo. Mėgstu kartoti, kad  be cukinijų - badas. Cukinija ir tofu - gardus derinys, ypač apkepo pavidalu.


Apkepui reikės:

  • 400 g cukinijos;
  • 220 g kieto tofu;
  • 2 česnakų skiltelių;
  • 2 šaukštų mielių dribsnių;
  • 50 g alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštų kukurūzų miltų;
  • 2 šaukštų avižų sėlenų;
  • 1 šaukšto maltų linų sėmenų;
  • 1 šaukštelio džiovintų bazilikų;
  • druskos, pipirų.
Gaminkite apkepą
  • Sėmenis sumaišykite su 4 šaukštais vandens ir  kelioms minutėms palikite išbrinkti.
  • Cukiniją sutarkuokite ir įtrinkite česnaką.
  • Tofu sutarkuokite ir sumaišykite su mielių dribsniais.
  • Viską sukrėskite į vieną indą, sudėkite visus likusius ingredientus ir išmaišykite. 
  • Skardelę išklokite kepimo popieriumi ir kepkite apkepą 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
  • Valgykite su daržovėmis ir (arba) saulėgrąžų grietine ar sojų jogurtu.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą