Dabar toks metas, kai bazilikai dar klesti ir jų tiek daug, o natūralaus džiovinimo procesas jau sustojęs. Ir norisi bazilikus išgelbėti nuo šalnų, tad galima pasigaminti pagardą ar užtepą, ar pesto - kaip pavadinsit, skirtumo nėra, vis tiek gardžiai suvalgysit 😋 Šiuo pagardu galima gardinti troškinius, sriubas, makaronus, bulves, tiesiog tepti ant duonos, o jei greit nesuvalgysit - įsidėti į šaldymo kamerą ir šaltuoju metų laiku mėgautis gaiviu bazilikų aromatu.
Reikės galingo maisto smulkintuvo ir iš vakaro ar bent 5 valandoms pamerkti saulėgrąžas.
Ingredientai:
Ingredientai:
- 200 g bazilikų lapelių;
- 150 g saulėgrąžų;
- 80 g alyvuogių aliejaus;
- 8 puselės džiovintų pomidorų;
- 1 didelė skiltelė česnako;
- 2 šaukštai citrinos sulčių;
- druskos, pipirų.
Gamyba
Viską sudėti į maisto smulkintuvą ir sumalti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą