2019-09-23

Bazilikų pagardas su saulėgrąžomis

Dabar toks metas, kai bazilikai dar klesti ir jų tiek daug, o natūralaus džiovinimo procesas jau sustojęs. Ir norisi bazilikus išgelbėti nuo šalnų, tad galima pasigaminti pagardą ar užtepą, ar pesto - kaip pavadinsit, skirtumo nėra, vis tiek gardžiai suvalgysit 😋 Šiuo pagardu galima gardinti troškinius, sriubas, makaronus, bulves, tiesiog tepti ant duonos, o jei greit nesuvalgysit - įsidėti į šaldymo kamerą ir šaltuoju metų laiku mėgautis gaiviu bazilikų aromatu.


Reikės galingo maisto smulkintuvo ir iš vakaro ar bent 5 valandoms pamerkti saulėgrąžas.

Ingredientai:

  • 200 g bazilikų lapelių;
  • 150 g saulėgrąžų;
  • 80 g alyvuogių aliejaus;
  • 8 puselės džiovintų pomidorų;
  • 1 didelė skiltelė česnako;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų.
Gamyba

Viską sudėti į maisto smulkintuvą ir sumalti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą