Rudeninis pyragas - obuolių kvapas ir skonis, nuostabi morkų spalva, sotu ir skanu gurkšnojant arbatą ilgais rudens vakarais 😃
Reikės:
- 500 g nuluptų ir supjaustytų obuolių;
- 200 g sutarkuotų morkų;
- 100 g rudojo cukraus;
- 100 g kokosų aliejaus;
- 150 g augalinio pieno;
- 2 šaukštų obuolių acto;
- 100 g paskrudintų maltų žemės riešutų;
- 200 g miltų;
- 2 šaukštelių kepimo miltelių;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Gamyba:
- Pasiruošti obuolius ir morkas: obuolius nulupti, supjaustyti nemažais kubeliais, morkas nuskusti, smukiai sutarkuoti.
- Į morkas suberti cukrų, vanilinį cukrų, sudėti riešutus, supilti ištirpintą kokosų aliejų, gerai išmaišyti.
- Į pieną supilti obuolių actą, susidariusį "kefyrą"supilti į morkų masę, gerai išplakti.
- Įsijoti miltus, masę išmaišyti.
- Lengvai įmaišyti obuolius.
- Kepti apie 50 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Ataušusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą