Neseniai pagal knygos „Natūraliai saldu“ receptą gaminau „Snickers“ batonėlius. Batonėliai labai skanūs, bet jų gamybos procese reikia naudotis šaldymo kamera. Mano šaldikliai prikimšti rudens gėrybių... ir man kilo idėja iškepti veganišką Snickers tortą, pasinaudojant batonėlių receptu. Bet kad į šaldymo kamerą nereikėtų kišti 😁
Šitas SNIKERIS labai labai geras 😋😋
Mums reikės:
1. Išsikepti biskvitą.
2. Pagaminti migdolų sviesto pertepimą.
3. Pagaminti datulių karamelės ir žemės riešutų pertepimą.
4. Paruošti šokolado kremą.
Biskvitas
Torto forma 20 cm skersmens
- 200 g kvietinių miltų;
- 100 g vegan block margarino;
- 100 g sojų jogurto;
- 80 g kokosų cukraus (galite naudoti paprastą cukrų);
- 60 g konservuotų avinžirnių skysčio;
- 2 lygių šaukštelių kepimo miltelių;
- keleto šaukštų svarainių ar kitų rūgščių sulčių biskvitui sulaistyti.
- Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais.
- Ant silpnos ugnies išlydykite margariną, suberkite cukrų, sudėkite jogurtą, išplakite.
- Suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
- Išplakite avinžirnių skystį iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
- Tešlą sudėkite į kepimo formą ir kepkite apie pusvalandį. mediniu pagaliuku patikrinkite, ar iškepė, pilnai atvėsinkite.
- Atvėsusį biskvitą perpjaukite į dvi dalis, nuo viršutinės dalies nupjaukite iškilusį sluoksnį. Jį padžiovinkite orkaitėje, kad būtų galima panaudoti trupiniams.
Pasiruoškite pertepimus ir šokolado kremą
Abiejų pertepimų kiekio užteks dviems sluoksniams
Neabejotinai, torto skoniui didžiulę reikšmę turi žemės riešutų, migdolų sviesto kokybė, datulių šviežumas.
Migdolų sviesto pertepimai
- 300 g migdolų sviesto (naudoju "Sviesto sviestuoto" migdolų sviestą);
- 50 g maltų kokosų drožlių;
- 80 g agavos sirupo.
- Kavamale sumalkite kokosų drožles.
- Sumaišykite su migdolų sviestu ir sirupu.
Datulių karamelės ir žemės riešutų pertepimai
- 330 g šviežių datulių;
- 75 g kokosų aliejaus;
- vanilės;
- 150 g kepintų ir sūdytų žemės riešutų.
- Žemės riešutus pakepinkite orkaitėje ir pasūdykite.
- Datules, kokosų aliejų ir vanilę maisto kombaine sutrinkite iki vientisos masės.
- Pakepintus riešutus šiek tiek pasmulkinkite, pakapokite peiliu ar patrinkite ir sumaišykite su datulių karamele.
Šokoladas
- 100 g juodojo šokolado (90 %);
- 50 g augalinio pieno;
- 50 g vegan block margarino.
Garų vonelėje pakaitinkite susmulkintą šokoladą, supilkite augalinį pieną ir sudėkite margariną, maišykite, kol gausis vientisa masė.
Formuokite tortą
Lengviau formuoti ne torto formoje
- Dėkite pirmą biskvito dalį, pašlakstykite sultimis.
- Tepkite pusę migdolų sviesto pertepimo, tolygiai paskleiskite.
- Tepkite pusę datulių karamelės ir žemės riešutų pertepimo, sulyginkite.
- Tepkite pusę šokolado kremo,
- Dėkite antrą biskvito dalį, pašlakstykite sultimis ir vėl kartokite sluoksnius.
- Tortą pabarstykite trupiniais, papuoškite žemės riešutais, šokoladu, uogomis.
Sulaukite rytojaus ir pirmyn!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą