Riešutiniai sausainukai su avižų miltais tikrai ne naujiena. Jų receptas puikuojasi knygoje "Veganiška virtuvė pagal Mi ir Do", bet jau buvau primiršusi šitus sausainius. Jie tokie kvapnūs, tokie žiemiškai sotūs, o ir Kalėdoms puikiai tinka save palepint ar padovanoti kitiems😊. Tikrai galima iškepti iš anksto, sudėti į dėžutę ir laukti Kalėdų, nes kitaip išgaruos 😁.
Aš kepiau iš tokių ingredientų:
- 280 g pilno grūdo avižų miltų;
- 240 g žemės riešutų sviesto ("Sviesto sviestuoto");
- 120 g rapsų aliejaus;
- 140 g rudojo cukraus;
- 100 g moliūgo tyrės;
- 100 g kokosų drožlių;
- 100 g skaldytų migdolų (galima ir be jų);
- razinų papuošti sausainius.
Gaminame:
- Išplakame cukrų, moliūgo tyrę ir aliejų, sudedame riešutų sviestą, išmaišome.
- Suberiame miltus, kokosų drožles, įmaišome migdolus.
- Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, juos dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, su šakute paplojame, įsmeigiame po raziną.
- Kepame 15 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, leidžiame šiek tiek atvėsti, tada išimame.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą