2019-12-04

Riešutiniai sausainukai

Riešutiniai sausainukai su avižų miltais tikrai ne naujiena. Jų receptas puikuojasi knygoje "Veganiška virtuvė pagal Mi ir Do", bet jau buvau primiršusi šitus sausainius. Jie tokie kvapnūs, tokie žiemiškai sotūs,  o ir Kalėdoms puikiai tinka save palepint ar padovanoti kitiems😊. Tikrai galima iškepti iš anksto, sudėti į dėžutę ir laukti Kalėdų, nes kitaip išgaruos 😁.


Aš kepiau iš tokių ingredientų:
  • 280 g pilno grūdo avižų miltų;
  • 240 g žemės riešutų sviesto ("Sviesto sviestuoto");
  • 120 g rapsų aliejaus;
  • 140 g rudojo cukraus;
  • 100 g moliūgo tyrės;
  • 100 g kokosų drožlių;
  • 100 g skaldytų migdolų (galima ir be jų);
  • razinų papuošti sausainius.
Gaminame:
  • Išplakame cukrų, moliūgo tyrę ir aliejų, sudedame riešutų sviestą, išmaišome.
  • Suberiame miltus, kokosų drožles, įmaišome migdolus.
  • Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, juos dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, su šakute paplojame, įsmeigiame po raziną. 
  • Kepame 15 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, leidžiame šiek tiek atvėsti, tada išimame.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą