2019-12-19

Baklažaninė „silkutė“ pomidorų padaže

Pagal tradiciją Kūčių vakarienei gaminame silkę, o veganiška silkutė iš baklažano pomidorų padaže mano ragautojas net privertė sunerimti, ar tikrai čia ne silkė 😁. Labai skanus užkandis ne tik Kūčioms 😋🍆🍅


Silkutei pagaminti reikės:

1 baklažano;
2 svogūnų;
1 skiltelės česnako;
50 g pomidorų pastos (rinkitės tą, kuri beveik 100%);
3 šaukštų citrinos sulčių;
2 šaukštų agavos sirupo;
rapsų aliejaus baklažanui pašlakstyti ir kepti;
druskos, pipirų;
apie 120 ml vandens.

Paruošiame baklažaną

  • Nulupame baklažaną, išilgai perpjauname į keturias dalis ir kiekvieną dalį supjaustome plonomis riekelėmis.
  • Pabarstome druska, pipirais, įpilame 1 šaukštą sulčių, pašlakstome aliejumi ir gerai išmaišome.
  • Paliekame 2 valandoms, vis permaišant, kad visi gabalėliai pasimarinuotų.
Paruošiame pomidorų padažą ir svogūnus
  • Į pomidorų pastą įpilame vandens, agavos sirupo, 2 šaukštus citrinos sulčių, šiek tiek druskos ir pipirų, gerai išmaišome.
  • Svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais, česnaką smulkiai.
Baklažaną paverčiame silkute
  • Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame svogūnus ir trumpai apkepame, kad suminkštėtų.
  • Baklažano gabalėlius nuvarviname kiaurasamtyje, juos ir česnaką sudedame į keptuvę ir toliau ant nedidelės ugnies kepame su svogūnais, uždengę dangčiu. Vis pamaišome.
  • Kai baklažanas suminkštės, supilame pomidorų padažą, dabar jau be dangčio pakepame dar kelias minutes.
Ir silkutė paruošta! Skani ir šilta, bet dar skanesnė atvėsusi. Galima pasigaminti ir prieš dvi dienas, tikrai šaldytuve nieko nenutiks 😊 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą