Tikra tiesa, bet vieną dieną pagalvojau, kad gal kūčiukų "pagerinimui" tiktų saulėgrąžų pienas. Pasigaminau pieno, neapsirikau. Kūčiukai tikrai buvo super geri.
Saulėgrąžų pieno reikia tik 180 g, aišku, padariau daugiau - iš 50 g saulėgrąžų, trigubo kiekio vandens ir 4 šviežių datulių. Saulėgrąžas reikia pamirkyti kelias valandas, tą vandenį nupilti. Sudėti saulėgrąžas ir datules į elektrinį plaktuvą, supilti vandenį ir sumalti, kol skystis taps baltas.
Likęs pienas puikiai tiks ir blynams, ir bandelėms ar kitiems kepiniams.
Kūčiukams reikės:
250 g miltų;
180 g saulėgrąžų pieno;
4 g sausų mielių;
20 g aguonų;
2 šaukštų cukraus;
1 šaukšto aliejaus.
Metas minkyti tešlą:
- Miltus sumaišyti su mielėmis ir cukrumi, suberti aguonas, supilti pieną ir aliejų.
- Minkyti kelias minutes, kol tešla taps elastinga.
- Palikti pakilti (aš kildinau 3 valandas);
- Tešlą pakočioti, atsipjauti po juostelę, pavolioti, pjaustyti mažais kūčiukais.
- Išdėlioti 2 skardose (čia toks kiekis) ir kepti 180 laipsnių, kol pagels (apie 13-15 minučių).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą