Auseles, tikriausiai, kiekviena mano laikų mama kepė savo vaikučiams įvairiausiomis progomis, o ypač auselės tiko Užgavėnėms. Minkštos, sočios, patogios įsidėti ir bet kur suvalgyti.
Auselėms (maždaug 48 vnt.) pagaminti reikės:
- 350 g kvietinių miltų;
- 200 g sojų jogurto;
- 120 g cukraus;
- 1 valg. šaukšto moliūgų tyrės;
- 4 valg. šaukštų aliejaus;
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- apie 300 g aliejaus auselėms virti;
- miltų auselių tešlai iškočioti;
- cukraus pudros auselėms pabarstyti.
Tešlos paruošimas:
- Miltus išsijoti, suberti kepimo miltelius, išmaišyti.
- Cukrų, vanilinų cukrų, moliūgų tyrę, jogurtą ir aliejų, skirtą tešlai, išplakti kartu.
- Plakinį supilti į miltus, išminkyti, kad tešla neliptų prie rankų, bet būtų minkšta.
- Tešlą padėti į šaldytuvą valandai.
Auselių gamyba:
- Tešlą iškočioti maždaug 0,5-0,7 cm storio.
- Pjaustyti pailgomis juostelėmis, įpjauti per juostelės vidurį ir formuoti auselę.
- Dėti į įkaitusį aliejų ir kepti, kol gražiai pagels.
- Apibarstyti cukraus pudra.
Skanių Užgavėnių!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą