Visai nemažai rutuliukų gausis iš tokių ingredientų:
100 g juodojo (70-90 %) šokolado;
100 g skrudintų maltų lazdyno ar kitų riešutų;
50 g maltų dietinių sausainių be cukraus;
100 g augalinio pieno;
100 g riešutų sviesto (puikiai dera cinamoninis „Sviesto sviestuoto“);
50 g datulių sirupo;
50 g vyšnių ar kitos tirštos uogienės;
5 sulaužytų gabaliukais „Gaidelio“ sausainių;
žiupsnelio druskos;
1 šaukštelio vanilinio cukraus;
1 šaukštelio džiovintų sumaltų apelsinų žievelių;
vaflio trupinių ar kokosų drožlių rutuliukams pavolioti.
Gaminame vandens garų vonelėje:
- Sudedame susmulkintą šokoladą, kai jis pradeda tirpti, pilame datulių sirupą, dedame uogienę, pamažu pilame pieną, visada maišome.
- Sudedame maltus riešutus ir maltus sausainius, druską, vanilinį cukrų, apelsinų žieveles, įmaišome riešutų sviestą.
- Kai masė tampa vientisa, tiršta, nukeliame nuo garų, sudedame sausainių gabaliukus, išmaišome.
- Kabiname šaukšteliu, šlapiomis rankomis padarome rutuliukus ir pavoliojame vaflių trupiniuose ar kokosų drožlėse.
- Kad ilgiau galėtume mėgautis prie kavos ar arbatos, laikome šaltai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą