2020-02-01

„Tinginio“ rutuliukai

Šis receptas šiek tiek panašus į tinginį, bet jame dominuoja šokoladas ir riešutai. Rutuliukai nelinkę greit gesti, šaldytuve galima laikyti bent dvi savaites ir ilgiau.


Visai nemažai rutuliukų gausis iš tokių ingredientų:

100 g juodojo (70-90 %) šokolado;
100 g skrudintų maltų lazdyno ar kitų riešutų;
50 g maltų dietinių sausainių be cukraus;
100 g augalinio pieno;
100 g riešutų sviesto (puikiai dera cinamoninis Sviesto sviestuoto);
50 g datulių sirupo;
50 g vyšnių ar kitos tirštos uogienės;
5 sulaužytų gabaliukais Gaidelio sausainių;
žiupsnelio druskos;
1 šaukštelio vanilinio cukraus;
1 šaukštelio džiovintų sumaltų apelsinų žievelių;
vaflio trupinių ar kokosų drožlių rutuliukams pavolioti.

Gaminame vandens garų vonelėje:
  • Sudedame susmulkintą šokoladą, kai jis pradeda tirpti, pilame datulių sirupą, dedame uogienę, pamažu pilame pieną, visada maišome.
  • Sudedame maltus riešutus ir maltus sausainius, druską, vanilinį cukrų, apelsinų žieveles, įmaišome riešutų sviestą.
  • Kai masė tampa vientisa, tiršta, nukeliame nuo garų, sudedame sausainių gabaliukus, išmaišome.
  • Kabiname šaukšteliu, šlapiomis rankomis padarome rutuliukus ir pavoliojame vaflių trupiniuose ar kokosų drožlėse.
  • Kad ilgiau galėtume mėgautis prie kavos ar arbatos, laikome šaltai.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą