Šis saldumynas labai populiarus, gal todėl, kad jis tikras TINGINYS😁. Dažnai darau tinginio eksperimentus su įvairiais ingredientais, ir čia galioja taisyklė - ką turi, tą dedi 😃. Kai eksperimentuodama vieną kartą įdėjau uogienės, supratau, kad šitas tinginys super! Ir paprastas, ir tvirtas, ir minkštas, ir neapsakomai skanus.
Tinginiui pagaminti reikės:
- 2,5 pakelio sausainių;
- 50 g veganiško margarino (galima pakeisti kokosų aliejumi);
- 50 g cukraus;
- 2 šaukštų kakavos;
- 70 g augalinio pieno;
- 80 g juodojo šokolado;
- 2 didelių šaukštų tirštos (aš dėjau juodųjų serbentų) uogienės;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Gaminame:
- Margariną, cukrų su kakava, pieną ir šokoladą kaitiname ant silpnos ugnies inde storu dugnu arba garų vonelėje, vis pamaišydami, kol masė taps vientisa.
- Įmaišome uogienę, dar pakaitiname.
- Sudedame sulaužytus sausainius, išmaišome ir masę dedame į formą ar maišelį.
- Jeigu pavyksta išlaikyti, valgome nors ir savaitę 😋.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą