2020-05-12

Vafliai

Į akis krito senoji vaflinė, giliai giliai antresolėse užsprausta. O kiek ji džiaugsmingų akimirkų mena 😊... Vaikai labai mėgdavo vaflius, kol iškepi visus, jau ir nebelieka - tik iškepusius  išsidalindavo pagal eilę. Nostalgija suveikė - ištraukiau vaflinę ir užmaišiau tešlą. 


14 vaflių reikės:
  • 130 g kvietinių miltų;
  • 100 g Vegan Block margarino;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g avinžirnių skysčio iš skardinės;
  • 80 g augalinio pieno;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti:
  • Margariną ištirpinti ir išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  • Supilti pieną, išplakti.
  • Suberti miltus ir druską, išmaišyti. 
  • Iki standžių putų išplakti avinžirnių skystį, supilti į tešlą ir išmaišyti.
  • Įkaitinti vaflinę, dėti po šaukštą ir kepti, kol vaflis pagels (senojoje vaflinėje kepa 2,5 min.), dar karštą susukti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą