Į akis krito senoji vaflinė, giliai giliai antresolėse užsprausta. O kiek ji džiaugsmingų akimirkų mena 😊... Vaikai labai mėgdavo vaflius, kol iškepi visus, jau ir nebelieka - tik iškepusius išsidalindavo pagal eilę. Nostalgija suveikė - ištraukiau vaflinę ir užmaišiau tešlą.
14 vaflių reikės:
- 130 g kvietinių miltų;
- 100 g Vegan Block margarino;
- 100 g cukraus;
- 100 g avinžirnių skysčio iš skardinės;
- 80 g augalinio pieno;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti:
- Margariną ištirpinti ir išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Supilti pieną, išplakti.
- Suberti miltus ir druską, išmaišyti.
- Iki standžių putų išplakti avinžirnių skystį, supilti į tešlą ir išmaišyti.
- Įkaitinti vaflinę, dėti po šaukštą ir kepti, kol vaflis pagels (senojoje vaflinėje kepa 2,5 min.), dar karštą susukti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą