2020-06-02

Balandėliai su perlinėmis kruopomis ir špinatais

Įvairiausių kruopų, avinžirnių ir pupelių visada paranku turėti šaldiklyje. Kokią vėsesnę dieną paskiriu jų virimui, pamerkusi iš vakaro. Ir šįkart balandėliams panaudojau šaldytas perlines kruopas.


5 nemažiems balandėliams reikės:
  • šviežio kopūsto;
  • 120 g virtų perlinių kruopų;
  • 30 g sojų faršo;
  • didelės saujos špinatų;
  • pusė paprikos;
  • ryšelio svogūnų laiškų;
  • 1 šaukšto sėmenų;
  • 1 šaukštelio sezamų pastos;
  • druskos, pipirų.
Balandėliams troškinti:
  • morkos;
  • svogūno;
  • 30 g margarino vegan block;
  • 30 g sojų grietinėlės;
  • vandens, druskos.
Kaip gaminti?
  • Kopūsto neapverdu, šviežio lapai dar minkšti, tik išpjaunu šerdį. Tokiu būdu likusį nesugadintą galima panaudoti salotoms ar sriubai.
  • Sojų faršą užpilu verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų.
  • Supjaustau špinatus, papriką, svogūnų laiškus, sudedu viską ir išmaišau.
  • Kopūsto lapą pabarstau trupučiu druskos, pipiriukais, dedu įdarą ir suvynioju.
  • Ant puodo dugno supjaustau morką, svogūną, dedu balandėlius, įpilu truputį vandens, ant viršaus uždedu margariną ir troškinu ant silpnos ugnies apie 50 min. -  valandą; prieš baigiant troškintis įpilu grietinėlę ir dar paverdu kelias minutes.
  • Skanu su bulvėmis, salotomis ir užpilu, kuriame troškinosi balandėliai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą