- šviežio kopūsto;
- 120 g virtų perlinių kruopų;
- 30 g sojų faršo;
- didelės saujos špinatų;
- pusė paprikos;
- ryšelio svogūnų laiškų;
- 1 šaukšto sėmenų;
- 1 šaukštelio sezamų pastos;
- druskos, pipirų.
Balandėliams troškinti:
- morkos;
- svogūno;
- 30 g margarino vegan block;
- 30 g sojų grietinėlės;
- vandens, druskos.
Kaip gaminti?
- Kopūsto neapverdu, šviežio lapai dar minkšti, tik išpjaunu šerdį. Tokiu būdu likusį nesugadintą galima panaudoti salotoms ar sriubai.
- Sojų faršą užpilu verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų.
- Supjaustau špinatus, papriką, svogūnų laiškus, sudedu viską ir išmaišau.
- Kopūsto lapą pabarstau trupučiu druskos, pipiriukais, dedu įdarą ir suvynioju.
- Ant puodo dugno supjaustau morką, svogūną, dedu balandėlius, įpilu truputį vandens, ant viršaus uždedu margariną ir troškinu ant silpnos ugnies apie 50 min. - valandą; prieš baigiant troškintis įpilu grietinėlę ir dar paverdu kelias minutes.
- Skanu su bulvėmis, salotomis ir užpilu, kuriame troškinosi balandėliai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą