2020-05-27

"Danutės pyragas po veganski"

Kai prisiminiau @midovirtuve "Danutės pyragą po veganski", taip užsinorėjau to vaflinio gardėsio. Gaminau panašiai, bet, aišku, eksperimentavau.


  • Naudojau tuos storuosius vaflius. 
  • Pertepiau: 
  • šokoladiniu įdaru, kurį reikia pasigaminti garų vonelėje; 
  • riešutų sviestu (dar sumaišiau jį su tahini!!!) 
  • ir rūgščia spanguolių uogiene. 

Šokoladinį pertepimą gaminti garų vonelėje:

  • Reikės 100 g juodojo šokolado, 80 g augalinio pieno, 100 g saldžios uogienės arba vietoj jos šiek tiek sirupo ir porą šaukštų maltų kokoso drožlių. 
  • Šokoladas tirpsta, po truputį pilti pieną, uogienę ir kai sutirštėja, sudėti kokoso drožles. Šitą pertepimą galima naudoti viskam - tortui, pyragui, tinginiui.
  • Tepti mentele labai plonai šokoladiniu įdaru, tada uogiene, kitą vaflį šokoladiniu įdaru, tada riešutų sviestu ir t. t. Pertepimai neturi "iškristi" pro kraštus, mentele nubraukti likutį, tada vafliai nesuminkštėja.
  • Sutepus paspausti kokiu nors daiktu, pilna dėžute ar pan.
  • Galima valgyti ir iš karto. 










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą