Labai tinka, kai po didelių saldumynų atakų, jau norisi kažko rimtesnio 😃
Keksiukų tešlai reikės:
- 80 g baltų speltos miltų;
- 70 g avinžirnių miltų;
- 40 g avižinių dribsnių;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio vanilės;
- 1 banano;
- 50 g agavų sirupo;
- 40 g rapsų aliejaus;
- 4 šaukštų riešutų sviesto;
- 90 g kokosų pieno;
- 3 šaukštų citrinos sulčių.
Keksiukų viršūnėlėms reikės:
- 50 g tahini (sezamų sviesto);
- 1 šaukšto kokoso drožlių;
- 20 g agavos sirupo.
Gaminti įprastai:
- Sausus ingredientus sumaišyti.
- Bananą sutrinti, išplakti su visais skystais ingredientais ir riešutų sviestu.
- Suberti sausą mišinį į plakinį, išmaišyti, krėsti į keksiukų formeles.
- Sumaišyti tahini, kokoso drožles ir agavos sirupą; po mažą šaukštelį uždėti ant keksiukų viršaus.
- Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą