2020-06-18

Rimti keksiukai

Kodėl rimti? Todėl, kad maistingi, ne ypatingai saldūs,  ne su tradiciniais miltais, gali atstoti užkandį.
Labai tinka, kai po didelių saldumynų atakų, jau norisi kažko rimtesnio 😃


Keksiukų tešlai reikės:
  • 80 g baltų speltos miltų;
  • 70 g avinžirnių miltų;
  • 40 g avižinių dribsnių;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio vanilės;
  • 1 banano;
  • 50 g agavų sirupo;
  • 40 g rapsų aliejaus;
  • 4 šaukštų riešutų sviesto;
  • 90 g kokosų pieno;
  • 3 šaukštų citrinos sulčių.
Keksiukų viršūnėlėms reikės:
  • 50 g tahini (sezamų sviesto);
  • 1 šaukšto kokoso drožlių;
  • 20 g agavos sirupo.
Gaminti įprastai:
  • Sausus ingredientus sumaišyti.
  • Bananą sutrinti, išplakti su visais skystais ingredientais ir riešutų sviestu.
  • Suberti sausą mišinį į plakinį, išmaišyti, krėsti į keksiukų formeles.
  • Sumaišyti tahini, kokoso drožles ir agavos sirupą; po mažą šaukštelį uždėti ant keksiukų viršaus.
  • Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą