2020-10-06

Obuolių skarelės

Obuolių skarelės - nostalgiški, paprasti, tikrai rudeniški, labai skanūs sausainiai. 


Obuolių skarelių tešlai reikės:
  • 450 g miltų;
  • 170 g vegan block margarino;
  • 130 g sojų jogurto;
  • žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
  • 4 didokų obuolių (48 skiltelių);
  • 100 g cukraus;
  • 1 šaukšto cinamono;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • šiek tiek cukraus pudros viršui pabarstyti.

Eiga

1. Išminkyti tešlą:
  • Suberti miltus, druską, burokine tarka įtarkuoti margariną, ištrinti su miltais.
  • Sudėti jogurtą, gerai išminkyti tešlą lankstant. 
  • Tešlą suformuoti į pailgą volelį, padėti nakčiai  arba bent kelioms valandoms į šaldytuvą.
2. Paruošti obuolius:
  • Nulupti, supjaustyti į 48 skilteles.
  • Sumaišyti cukrų, vanilinį cukrų ir cinamoną obuoliams pavolioti.
3. Gaminti skareles:
  • Tešlą padalyti į 4 dalis, iš kiekvienos plonai iškočioti apvalų lakštą ir jį padalyti į 12 dalių.
  • Obuolių skilteles pavolioti cukraus ir cinamono mišinyje, po vieną dėti ant platesnio tešlos dalies krašto, apsukti tešla.
  • Dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Skareles galima patepti aliejumi, sumaišytu su cukrumi ir cinamonu. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels, 15-20 minučių.
  • Iškepusias skareles pabarstyti cukraus pudra.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą