Obuolių skarelės - nostalgiški, paprasti, tikrai rudeniški, labai skanūs sausainiai.
- 450 g miltų;
- 170 g vegan block margarino;
- 130 g sojų jogurto;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
- 4 didokų obuolių (48 skiltelių);
- 100 g cukraus;
- 1 šaukšto cinamono;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- šiek tiek cukraus pudros viršui pabarstyti.
Eiga
1. Išminkyti tešlą:
- Suberti miltus, druską, burokine tarka įtarkuoti margariną, ištrinti su miltais.
- Sudėti jogurtą, gerai išminkyti tešlą lankstant.
- Tešlą suformuoti į pailgą volelį, padėti nakčiai arba bent kelioms valandoms į šaldytuvą.
2. Paruošti obuolius:
- Nulupti, supjaustyti į 48 skilteles.
- Sumaišyti cukrų, vanilinį cukrų ir cinamoną obuoliams pavolioti.
3. Gaminti skareles:
- Tešlą padalyti į 4 dalis, iš kiekvienos plonai iškočioti apvalų lakštą ir jį padalyti į 12 dalių.
- Obuolių skilteles pavolioti cukraus ir cinamono mišinyje, po vieną dėti ant platesnio tešlos dalies krašto, apsukti tešla.
- Dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Skareles galima patepti aliejumi, sumaišytu su cukrumi ir cinamonu. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels, 15-20 minučių.
- Iškepusias skareles pabarstyti cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą