Mėgstamiausi mano - sviestiniai, kriaušės formos moliūgai. Dažnai juos kepu orkaitėje tiesiog supjausčius riekelėmis ir pabarsčius druska, žolelėmis. Bet dar maistingiau, sočiau ir skaniau ant riekelių ką nors uždėti. Pakeptos morkos su svogūnais, saulėgrąžų grietinė ir prieskoniai labai praturtina sojų faršo skonį, suteikia riebumo ir gerai dera su moliūgu.
Kepsneliams reikėms:
- 7-8 riekelių nulupto sviestinio moliūgo;
- druskos, žolelių pabarstyti;
- aliejaus riekelėms pašlakstyti.
Kepsnelių įdarui reikės:
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 25 g sojų faršo;
- 0,5 kubelio daržovių sultinio;
- 50 g saulėgrąžų;
- 1 šaukšto citrinos sulčių (arba svarainių, jei pasigaminote);
- 1 šaukšto kukurūzų arba avinžirnių miltų;
- 2 šaukštų aliejaus morkoms su svogūnams pakepti;
- 0,5 šaukštelio česnakų granulių;
- 0,5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos;
- pipirų, druskos.
1. Saulėgrąžas užpilti karštu vandeniu, pamirkyti kokią valandą, vandenį nupilti, saulėgrąžas perplauti ir trinti rankiniu trintuvu, įpilti citrinų sultis ir reikiamą kiekį vandens, kad grietinė būtų tiršta.
2. Sojų faršą užpilti verdančiu vandeniu, įdėti sultinį, išmaišyti ir palaukti, kol išbrinks, sudėti į saulėgrąžų grietinę ir dar viską kartu pertrinti.
3. Ant lėtos ugnies su vienu šaukštu aliejaus pakepti morką ir svogūną, įberti druskos ir pipirų.
4. Sumaišyti visus ingredientus kartu, sudėti česnakų granules, maltą papriką, kukurūzų miltus.
5. Moliūgo riekeles patepti aliejumi, pabarstyti druska, žolelėmis, įdaro masę paskirstyti ant moliūgo riekelių, jei lieka, galima kepti be moliūgo.
6. Kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių terminio kepintuvo funkcija apatinėje orkaitės lentynoje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą