Rudenį gaminti užtepėles vienas malonumas. Platus daržovių pasirinkimas leidžia eksperimentuoti ir atrasti įvairius skonius. Dažniausiai visada pakepu daržoves orkaitėje, paskui dedu priedus, ką turiu, kas po ranka papuola 😀, kartais rūgščiau, kartais aštriau ar sūriau. Man ypatinga užtepėlė su riešutų sviestu - tokia glotni, tiršta, maistinga ir labai skani 😋😍. Ir valgome tokią užtepėlę ne tik su duona, trapučiais, bet ir kaip padažą su kokiais nors virtinukais, apkepais ar tiesiog pakeptais burokėliais.
Šiai užtepėlei reikės:
- lygiomis dalimis moliūgo, cukinijos ir paprikos (maždaug po 100 gr);
- 3 šaukštų citrinų ar svarainių sulčių;
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 2 didelių šaukštų žemės riešutų sviesto ("Sviesto sviestuoto" pats pačiausias 💗);
- 1 šaukštelio sezamų sviesto (tahini);
- druskos, pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių;
- galima dėti arba nedėti česnako 😀.
Gaminti labai paprastai:
- orkaitėje su trupučiu aliejaus pakepti supjaustytas daržoves, kol suminkštės;
- viską sudėti į rankinį trintuvą ir sumalti;
- paragauti, ar atitinka norimą skonį 😀.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą