2020-11-19

Užtepėlė su riešutų sviestu

 Rudenį gaminti užtepėles vienas malonumas. Platus daržovių pasirinkimas leidžia eksperimentuoti ir atrasti įvairius skonius. Dažniausiai visada pakepu daržoves orkaitėje, paskui dedu priedus, ką turiu, kas po ranka papuola 😀, kartais rūgščiau, kartais aštriau ar sūriau. Man ypatinga užtepėlė su riešutų sviestu - tokia glotni, tiršta, maistinga ir labai skani 😋😍. Ir valgome tokią užtepėlę ne tik su duona, trapučiais, bet ir kaip padažą su kokiais nors virtinukais, apkepais ar tiesiog pakeptais burokėliais. 


Šiai užtepėlei reikės:
  • lygiomis dalimis moliūgo, cukinijos ir paprikos (maždaug po 100 gr);
  • 3 šaukštų citrinų ar svarainių sulčių;
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 2 didelių šaukštų žemės riešutų sviesto ("Sviesto sviestuoto" pats pačiausias 💗);
  • 1 šaukštelio sezamų sviesto (tahini);
  • druskos, pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių;
  • galima dėti arba nedėti česnako 😀.
Gaminti labai paprastai:
  • orkaitėje su trupučiu aliejaus pakepti supjaustytas daržoves, kol suminkštės;
  • viską sudėti į rankinį trintuvą ir sumalti;
  • paragauti, ar atitinka norimą skonį 😀.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą