2020-11-24

Obuolių džemas be cukraus

Obuolių metas  ir gausa „verčia“ juos panaudoti įvairiai. Džiovinam, verdam obuolienes, darom sūrius, o obuolių natūralus saldumas leidžia jų tyrę ar džemą pagaminti visai be cukraus 🍎. Šitą džemą kepiau orkaitėje - paprasčiau, nereikia stovėti ir pastoviai maišyti. O lietingą, vėsią dieną kepamų obuolių kvapas ir skleidžiama šiluma suteikia namams ypatingo jaukumo 😊. 


  • Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis į tokį indą ar skardą, kurioje kepsite.
  • Jeigu norite, galite įberti vanilės, ar cinamono, ar apelsinų žievelių - kokio skonio pageidaujate.
  • Kepkite 200 laipsnių temperatūroje su funkcija viršus-apačia, maždaug 1,5 valandos, kelis kartus pamaišydami, kol išgaruos skystis, masė taps labai tiršta.
  • Stiklainius iškaitinkite (aš tai darau mikrobangų krosnelėje, kol šlapi tampa sausais).
  • Džemą dėkite į karštus stiklainius, sandariai uždarykite, apklokite antklode 12-24 valandoms.
  • Taip pagamintą džemą be cukraus galėsite valgyti iki kito obuolių derliaus.
  • Skrebučiai, obuolių džemas ir riešutų sviestas - super derinys!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą