Obuolių metas ir gausa „verčia“ juos panaudoti įvairiai. Džiovinam, verdam obuolienes, darom sūrius, o obuolių natūralus saldumas leidžia jų tyrę ar džemą pagaminti visai be cukraus 🍎. Šitą džemą kepiau orkaitėje - paprasčiau, nereikia stovėti ir pastoviai maišyti. O lietingą, vėsią dieną kepamų obuolių kvapas ir skleidžiama šiluma suteikia namams ypatingo jaukumo 😊.
- Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis į tokį indą ar skardą, kurioje kepsite.
- Jeigu norite, galite įberti vanilės, ar cinamono, ar apelsinų žievelių - kokio skonio pageidaujate.
- Kepkite 200 laipsnių temperatūroje su funkcija viršus-apačia, maždaug 1,5 valandos, kelis kartus pamaišydami, kol išgaruos skystis, masė taps labai tiršta.
- Stiklainius iškaitinkite (aš tai darau mikrobangų krosnelėje, kol šlapi tampa sausais).
- Džemą dėkite į karštus stiklainius, sandariai uždarykite, apklokite antklode 12-24 valandoms.
- Taip pagamintą džemą be cukraus galėsite valgyti iki kito obuolių derliaus.
- Skrebučiai, obuolių džemas ir riešutų sviestas - super derinys!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą