Šiems sausainukams reikia pasigaminti migdolų grietinės. Gaminame taip pat, kaip ir pieną. Tereikia išmirkyti migdolus ir elektriniu maišytuvu suplakti, skiedžiant vandeniu tiek, kad tik būtų galima plakti ir migdolų grietinė būtų įprastos grietinės tirštumo. Košti nereikia. Tokią migdolų grietinę galite valgyti ir su kitais patiekalais, pvz. su blynais.
Visi ingredientai:
- 125 g avižų miltų;
- 125 g kvietinių miltų;
- 90 g cukraus;
- 150 g riešutų sviesto;
- 120 g migdolų grietinės;
- 50 g rapsų aliejaus;
- "Biovegan" augalinis kiaušinių pakaitalas, atitinkantis 2 kiaušinius (10 g+100 ml gazuoto vandens);
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus.
- Sumaišykite sausus ingredientus.
- Pasiruoškite "kiaušinius", išplakite juos kartu su migdolų grietine ir aliejumi.
- Supilkite į miltus, sudėkite riešutų sviestą, viską išmaišykite.
- Formuokite sausainukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą