Pyragui reikės:
2. Ant lėtos ugnies puode ištirpinti šokoladą, į jį supilti cukrų, pieną, margariną, aliejų, vanilinį cukrų; maišant pavirti, kol bus vientisa masė, ataušinti.
3. Visą šį „gardėsį“ supilti į miltus, išmaišyti.
4. Avinžirnių skystį plakti, kol pasidarys standžios putos, atsargiai įmaišyti į tešlą.
5. Tešlą supilti į skardą, pateptą aliejumi, sukaišioti į tešlą obuolius.
6. Kepti įkaitintoje 180 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių (priklausomai nuo orkaitės).
Vietoj obuolių į pyragą galima dėti rabarbarus, tik pyragas bus šiek tiek rūgštesnis. Skanaus pyrago!
- 500 g miltų;
- 200 g cukraus;
- 100 g augalinio pieno;
- 50 g veganiško margarino;
- 50 g aliejaus (arba naudoti visą kiekį aliejaus be margarino) ;
- 100 g juodojo šokolado;
- apie 0,5 kg nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų obuolių;
- avinžirnių ar pupelių skysčio (kiek rasite skardinėje);
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
- vanilinio cukraus.
2. Ant lėtos ugnies puode ištirpinti šokoladą, į jį supilti cukrų, pieną, margariną, aliejų, vanilinį cukrų; maišant pavirti, kol bus vientisa masė, ataušinti.
3. Visą šį „gardėsį“ supilti į miltus, išmaišyti.
4. Avinžirnių skystį plakti, kol pasidarys standžios putos, atsargiai įmaišyti į tešlą.
5. Tešlą supilti į skardą, pateptą aliejumi, sukaišioti į tešlą obuolius.
6. Kepti įkaitintoje 180 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių (priklausomai nuo orkaitės).
Vietoj obuolių į pyragą galima dėti rabarbarus, tik pyragas bus šiek tiek rūgštesnis. Skanaus pyrago!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą