2017-06-01

Veganiškas pyragas su obuoliais ir šokoladu

Obuolių pyragų receptų tikrai netrūksta. Ir, galbūt, keista, kad pasiūlysiu šį receptą visai ne obuolių sezono metu 🙂 Bet rūsyje dar buvo užsilikusių obuoliukų, kiek prastesnės išvaizdos, kaip tik labai tinkamų pyragui 🙂


Pyragui reikės:
  • 500 g miltų;
  • 200 g cukraus;
  • 100 g augalinio pieno;
  • 50 g veganiško margarino;
  • 50 g aliejaus (arba naudoti visą kiekį aliejaus be margarino) ;
  • 100 g juodojo šokolado;
  • apie 0,5 kg nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų obuolių;
  • avinžirnių ar pupelių skysčio (kiek rasite skardinėje);
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
  • vanilinio cukraus.
1. Miltus išsijoti, sumaišyti su kepimo milteliais.
2. Ant lėtos ugnies puode ištirpinti šokoladą, į jį supilti cukrų, pieną, margariną, aliejų, vanilinį cukrų; maišant pavirti, kol bus vientisa masė, ataušinti.
3. Visą šį „gardėsį“ supilti į miltus, išmaišyti.
4. Avinžirnių skystį plakti, kol pasidarys standžios putos, atsargiai įmaišyti į tešlą.
5. Tešlą supilti į skardą, pateptą aliejumi, sukaišioti į tešlą obuolius.
6. Kepti įkaitintoje 180 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių (priklausomai nuo orkaitės).

Vietoj obuolių į pyragą galima dėti rabarbarus, tik pyragas bus šiek tiek rūgštesnis. Skanaus pyrago!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą