2017-06-14

Šiuškės

Tikriausiai, daugeliui žmonių šio patiekalo pavadinimas atrodys labai keistas – šiuškės. Bet šiuškių nepavadinsi nei bulkutėmis, nei bandelėmis, nes tai tiesiog yra šiuškės. Paprastas, sotus, primenantis vaikystę patiekalas, kurį labai mėgsta visa šeima. Taigi, šiuškės veganiškai 🙂

"Merktos" šiuškės

Šiuškėms reikės:
  • 700 g virtų bulvių;
  • 500 g miltų;
  • 1 šaukšto sojų jogurto;
  • 6 g sausų mielių;
  • 1 šaukštelio druskos.
Šiuškes užminkau iš vakaro, kad jos turėtų laiko gerai pakilti. Tešla turi nelipti prie rankų.

1. Sausas mieles užpilti 2 šaukštais šilto vandens ir sumaišyti su trupučiu cukraus.
2. Bulves geriausiai išvirti su lupenomis, jas nulupti ir sumalti.
3. Į bulves suberti miltus, druską, sudėti mieles, jogurtą ir viską gerai išminkyti, uždengti audeklu ir palikti, kad pakiltų.
4. Iš tešlos daryti volelius, supjaustyti, dėti šiuškes į skardas ir vėl palikti 0,5-1 val., kad pakiltų.
5. Kepti apie 40 minučių įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai pagels.


Ištraukus iš orkaitės jau galima ir valgyti, skaniausios šiltos šiuškės. Bet dar skaniau tokias šiuškes valgyti su padažu. Mes nemerksime nei į sviestą, nei į grietinę 🙂 Beveik visada kiekvienas namuose turite augalinio pieno (tik kad nebūtų saldus), aliejaus ar sojų jogurto. Užpilkite šiuškes pienu, pašlakstykite aliejumi, galite įdėti ir jogurto porą šaukštų, pabarstykite druska, pipirais ir pašaukite į orkaitę arba ant labai mažos ugnies pavirkite puode, kol šiuškės prisigers padažo, ir tada apsilaižykite pirštus!🙂🙂🙂

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą