2017-06-16

„Varškės“ spurgytės

Savaitgalį gal laukiate svečių, draugų ar giminaičių? Tikriausiai, norite juos nudžiuginti ir pavaišinti skaniomis spurgytėmis?😊 Viriau jas su "veganiška" varške, bet skonis kaip "tikrų" (visavalgis įvertino) 🙂🙂🙂


Spurgytėms reikės:
  • 300 g sojų varškės;
  • 170 g miltų;
  • 3 šaukštų cukraus;
  • 50 g skysčio iš konservuotų pupelių skardinės arba skysčio, likusio pasigaminus varškę, ir 2 šaukštai aliejaus „kiaušiniui“ pagaminti;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 šaukšto obuolių acto;
  • vanilinio cukraus;
  • cukraus pudros spurgytėms pabarstyti;
  • aliejaus spurgytėms virti.

„Varškę“ spurgytėms gaminu pati. Taip pat pasiruošiu „kiaušinį“: reikia išplakti iki baltų putų pupelių ar sojų nuoviro skystį, įpilti 2 šaukštus aliejaus, vėl paplakti – kiaušinis sukomplektuotas, ir su baltymu, ir su tryniu 😊. Galime gaminti spurgytes:
1. Šakute ištriname varškę su cukrumi, beriame vanilinį cukrų, supilame „kiaušinį“, viską gerai išmaišome.
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame į varškę, išmaišome, įpilame acto ir gerai išminkome.
3. Formuojame spurgytes – maždaug 15 g rutuliukus.
4. Į neplatų indą, geriausiai nedidelio skersmens ir neaukštą puodą (kad sunaudotume nedaug aliejaus), įpilame apie 0,5 litro aliejaus ir gerai įkaitiname.
5. Verdame spurgytes, išimtas iš puodo dedame ant vienkartinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Ataušusias pabarstome cukraus pudra.
Paragavę nepamirškim, kad laukiam svečių🙂🙂🙂

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą