2017-07-28

Blyneliai su "varškės" ir bananų įdaru

Vis dažniau pasigaminu naminę sojų varškę, dėl to prisikaupė sojų išspaudų. Jų niekada neišmetu ir puikiai panaudoju gamindama kitus patiekalus. Šį kartą kepiau blynelius su sojų išspaudų įdaru. Neskaniai skamba? Bet skaniai buvo suvalgyti!
Papasakosiu paprastai, be tikslių svorių ir išmatavimų 🙂. Pasigaminame blynelių įdarą: į sojų išspaudas dedame maždaug tiek pat trintų bananų, razinų, kelias džiovintas supjaustytas slyvas. Aš dariau iš 2 bananų, panašiai iš tokio kiekio ir išspaudų.
Blynelių tešlai reikės miltų, avižų pieno, vandens, sojų varškės išrūgų (t.y. skysčio, likusio po sojų varškės gaminimo), 1 šaukšto acto. Įberiame miltų gal kokį puskilogramį 😊 ir pamažu plakant pilame pieną ir vandenį po lygiai iki reikiamo blyneliams tirštumo; skysčio reikės maždaug dvigubai nei miltų. Įpilame actą, išplaktas iki putų sojų išrūgas (2 kiaušinio☺️☺️baltymų kiekį, apie 60 g), išmaišome. Keptuvę tik patepame aliejumi, kepame didelius blynus, dedame įdaro, suvyniojame. Blynus apkepame iš abiejų pusių nedideliame kiekyje aliejaus. Labai skanu su sojų jogurtu ir šaukšteliu uogienės arba be nieko 😋.
 

Sojų varškę (tofu) gaminu pagal šį receptą, tik nesuslegiu, jei noriu "varškytės", o palieku nusivarvėti: http://midovirtuve.blogspot.lt/2015/07/naminis-tofu.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą