2018-03-02

Kruasanai

Kruasanus gaminau vieną vienintelį kartą. Ieškojau jų recepto internete ir nusprendžiau, kad kažkas panašaus į kruasanus 😃 turėtų gautis pagal receptą iš tinklalapio http://www.maistomagija.lt/kruasanai/

Puikiai smulkiai aprašyta, kaip išsikepti tų skaniųjų kruasanų. Tam reikia nemažai laiko, tris dienas iš eilės tenka prie jų „prisiliesti“ 😊. Gamindama ne tik atidžiai skaičiau, bet ir viską tiksliai dariau pagal video įrašą:https://www.youtube.com/watch?v=Ot3jKnkTfPY

Be abejo, recepte sviestą pakeičiau Alsan margarinu ir naudojau sojos pieną, taip pat netepiau kiaušiniu prieš kepimą, bet, kiek prisimenu, vos vos patepiau aliejumi. Tie kruasanai mane taip džiugino ir stebino – gavosi skanūs, sluoksniuoti ir gražūs. Jie buvo skirti mano dukrai, kuri jų ir suvalgė daugiausiai 🤤



2018-02-10

Veganiškas tortas "Napoleonas"

Šiame recepte naudojau „Alsan“ margariną, moliūgo tyrę vietoje kiaušinių. Jau buvau išnaudojusi sojų jogurtą, tai sojų pieną užpyliau obuolių actu ir pasidarė jogurtas, tik šiek tiek skystesnis. Kepiniams visada tinka šis variantas. Pertepimo kremui sojų pieną pusiau maišiau su ryžių pienu, naudojau kietagrūdžių kviečių „Semola“ miltus ekstra, vietoje cukraus dėjau fruktozę.
Torto lakštus dariau mažos lėkštės dydžio, 18 cm skersmens. Jeigu norėtumėte išsikepti didelį tortą, reikėtų visko dvigubai daugiau 😀


„Napoleono“ lakštams reikės:
  • 300 g kvietinių miltų;
  • 250 g veganiško margarino;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 70 g sojų pieno;
  • 2 šaukštų obuolių acto;
  • 1 šaukšto moliūgo tyrės.
„Napoleono“ pertepimui reikės:
  • 150 g veganiško margarino;
  • 80 g miltų;
  • 0,5 litro augalinio pieno;
  • 100 g cukraus arba fruktozės;
  • 2 šaukštų moliūgo tyrės;
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus.

Gaminame „Napoleono“ lakštus:

1. Išsijojame miltus, suberiame druską.
2. Į miltus burokine tarka sutarkuojame margariną, tarkuojant vis užberiame miltais, kad margarinas nesušoktų į vieną gabalą, išmaišome.
3. Sojų pieną užpilame obuolių actu, išmaišome; jį ir moliūgo tyrę išplakame šakute, supilame į miltus su margarinu, išmaišome.
4. Pasiberiame miltų ant stalo, minkome tešlą tik tiek, kad suliptų. Tešla turi atrodyti riebi, minkšta, bet neturi būti skysta. Tešlą padarome pailgos formos, kaip storesnę dešrą, kad po to būtų galima daryti apvalius lakštus. Tešlą suvyniojame į plėvelę.
5. Įdedame tešlą į šaldytuvą bent 5 valandoms, galima ir nakčiai. Tada ji įgaus kitą formą, sukietės.
6. Tada jau kočiojame lakštus: pirmiausiai suformuotą „dešrą“ supjaustome į 10 gabaliukų, juos vėl pasidedame į šaldytuvą ir imdami po vieną kočiojame.
7. Pasiberiame miltų, kad nepriliptų, palengva, kad lakštas neskiltų, plonai iškočiojame. Uždėję kokią nors apvalią formą ar lėkštutę, apipjaustome ir dedame į kepimo popieriumi paklotą skardą. Nupjautus kraštus vėl dedame į šaldytuvą, visų lakštų į vieną krūvą. Kadangi mano lakštai buvo nedideli, į skardą tilpo po 2. Lakštus būtinai tankiai subadome šakute.
8. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus. Aš kepiau apie 4 minutes. Kepimo laikas tikrai priklauso nuo orkaitės. Kol vieni lakštai kepa, spėjame iškočioti vėl 2 ir pasidedame į kitą skardą. Taip ir sukamės. Iškeptus lakštus krauname vieną ant kito. Paskutinį iškepame iš nupjautų lakštų likučių ir jį sutrupiname „Napoleono“ apibarstymui.



Kai iškepame visus lakštus, tada jau galime virti „Napoleono“ pertepimo kremą:

1. Viename puode ištirpiname margariną, į jį supilame miltus ir verdame, kol miltai šiek tiek paruduos, kad nebūtų žali. Visą laiką maišome.
2. Kitame puode verdame pieną, supilame cukrų, vanilinį cukrų, ištirpiname, užverdame.
3. Į puodą su margarinu ir miltais po truputį pilame pieną pagal tirštumą, visą laiką maišant verdame, kol sutirštės. Jei truputį per skysta, gali pieno šiek tiek likti.
4. Išvirtą kremą išsukame, aušindami indą su kremu šaltame vandenyje; kremas gali būti šiltas, bet nekarštas.
5. Į ataušintą kremą sudedame moliūgo tyrę ir išplakame.

O tada jau klijuojame: dedam lakštą, šaukštu pilam kremą ir t.t. Ant viršutinio lakšto užpilam kremą, apibarstom trupiniais viršų ir šonus, puošiam, kas kaip mokam, ir varvinam seilę, kada bus galima valgyti 😊 Pastatome šaltai ir kitą dieną ragaujam 😋😋Abejingų neliks 😍
Skanaus ❤️❤️

2018-02-02

Virtiniai su sojų varškės įdaru

Virtinių tešlą anksčiau minkydavau paprasčiausiai – miltai, vanduo, ir pirmyn. Būdavo gana sunku tešlą išminkyti, po to iškočioti. Internete radau labai puikų virtinių tešlos receptą ir išbandžiau. Pasirodo, labai greitas ir paprastas darbas.


Virtinių tešlai reikės:
  • 3 stiklinių miltų;
  • 1 stiklinės užvirinto karšto vandens;
  • 5 šaukštų aliejaus;
  • žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
  • 300 g naminės sojų varškės (galėtų būti šiek tiek daugiau, bet tik tiek turėjau 🙂);
  • 2 pilnų šaukštų smulkintų šaldytų krapų;
  • kelių gabaliukų džiovintų pomidorų;
  • 2 šaukštų sojų jogurto, kad įdaras nebūtų birus;
  • česnako granulių;
  • pipirų, druskos.

1. Pirmiausiai pasiruošiame virtinių tešlą: suberiame miltus, druską, supilame aliejų, išmaišome, supilame karštą vandenį, nedelsiant šaukštu išmaišome ir, kai jau praaušta, išminkome.
2. Pasiruošiame įdarą: džiovintus pomidorus užpilame karštu vandeniu, praaušusius smulkiai supjaustome; sutriname sojų varškę, įdedame krapus, pomidorus, sojų jogurtą, suberiame česnako granules, druską, pipirus ir viską išmaišome.
3. Dabar jau galime gaminti virtinius: tešlą iškočiojame, išpjauname apskritimus kokiu nors puodeliu pagal norimą virtinių dydį, šaukšteliu dedame įdaro, užspaudžiame kraštelius ir užtvirtiname paspausdami šakute.
4. Užverdame vandenį, iškilusius virtinius verdame apie 7 minutes. Šios virtinių porcijos tikrai užtenka 4 žmonėms pavalgyti.

Valgėme virtinius su paprasčiausiu ir labai skaniu padažu – su sojų jogurtu, sumaišytu su tahini ir citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir pipirais.

Šiek tiek pritrūko įdaro, tai iš likusios tešlos išviriau "abriedukų" 😊


Smagaus gaminimo proceso ir skanių virtinių 🍚😍

2018-01-26

Virtų bulvių cepelinai su avinžirnių įdaru

Nesmagus oras lauke – daugiau laiko pasigaminti ką nors sotaus ir ne kasdien valgomo. Visada mėgau cepelinus, bet dabar negaliu valgyti tarkių 🙂 Pamaniau, neblogai ir... virtų bulvių cepelinai su avinžirnių įdaru!


Cepelinų tešlai reikės:
  • 700 g virtų bulvių;
  • 170 g bulvių krakmolo;
  • 5 šaukštų moliūgo tyrės;
  • druskos;
  • po 1 šaukštą krakmolo ir miltų cepelinų apvoliojimui.
Moliūgo tyrės visada turiu prisigaminusi ir užsišaldžiusi. Jeigu to nepadarėte rudenį, tiesiog pakepkite moliūgą orkaitėje ir sutrinkite.

Įdarui reikės:
  • 1 skardinės avinžirnių;
  • 250 g moliūgo;
  • 2 šaukštų sojų padažo;
  • saujelės sezamų sėklų;
  • druskos, pipirų, šiek tiek aliejaus.

1. Virtas bulves sumalame, suberiame krakmolą, moliūgo tyrę, druską, viską išminkome.
Pasiruošiame įdarą:
2. Aliejuje patroškiname kubeliais supjaustytą moliūgą, kad suminkštėtų. Geriausiai tiktų sviestinis moliūgas.
3. Pasirinktu būdu sutriname avinžirnius (trintuvu, mėsmale ar kitokiu aparatu), supilame į juos sojų padažą, sezamų sėklas, pipirus, druską (tik nepadauginame, nes nemažai druskos avinžirniuose, sojų padaže), sudedame moliūgą, viską išmaišome.
4. Puolam formuoti cepelinus – tešlą paplojam ant delno, dedam įdaro ir švelniai užglostom, kad neliktų tarpelių. Cepeliną pavoliojame krakmolo ir miltų mišinyje, kad verdant geriau sutvirtėtų.
5. Užverdame nemažą kiekį vandens, pasūdome ir dedame cepelinus. Palaukiame, kol iškils, verdame apie 10 minučių.

Prieš verdant
Padažą galite pasidaryti pagal savo norą, galite valgyti su sojų jogurtu, sumaišytu su tahini. O aš sojų pienu užpyliau 1 šaukštą kukurūzų miltų, išmaišiau, kad atrodė gana skysta, įmaišiau porą šaukštų sojų jogurto. Ant silpnos ugnies su aliejaus šlakeliu pakepinau mažą svogūnėlį, česnako skiltelę, supyliau visą tą mišinį, įbėriau druskos, pipirų. Užburbuliavo – ir padažas paruoštas 🍚

Liko man šiek tiek įdaro. Tai įdėjau kukurūzų miltų, kad susilipdytų, gavosi gero skonio, puikūs keli kotletukai 🥘

Skanių ir sočių valgių 😋😋😋

2018-01-09

Obuolių pyragas su riešutų sviestu

Šis pyragas nuramins, jei būsite suirzę, praskaidrins nuotaiką, kai apsiniaukęs oras 🌞 Pabandykit, įsitikinsit 😊



Pyragui reikės:
  • 60 g avižų miltų;
  • 60 g ryžių miltų;
  • 130 g kvietinių miltų;
  • 50 g cukraus;
  • 3 šaukštų kokoso drožlių;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • pusė šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 100 g rapsų aliejaus;
  • 150 g sojų pieno;
  • 2 šaukštų obuolių acto;
  • 2 šaukštų riešutų sviesto;
  • 5 obuolių.
1. Pyrago tešlą sumaišyti neužtruksime, todėl pirmiausiai pasiruošiame obuolius – nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
2. Sumaišome visus sausus dalykus: visų rūšių miltus, kepimo miltelius, kokoso drožles, cukrų, vanilinį cukrų.
3. Į sojų pieną įpilame obuolių actą, išmaišome ir šį gautą „jogurtą“ išplakame su aliejumi.
4. Pieno ir aliejaus plakinį sumaišome su sausais ingredientais. Tešla bus gana tiršta, bet šaukštu maišyti įmanoma.
5. Pasiruošiame skardelę, patepame šlakeliu aliejaus ir paklojame maždaug du trečdalius tešlos. Ant jos išdėliojame obuolių skilteles taip, kad užklotų visą paviršių.
6. Likusią tešlą sumaišome su riešutų sviestu. Bus tiršta, todėl sunkiau užkloti obuolius. Kur klius, kur neklius, bet bus skanu 😋
7. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Iškeptą apibarstome cukraus pudra 😋