2018-03-30

Velykiniai keksiukai

Keksiukams pagaminti reikės:
  • 150 g kvietinių miltų;
  • 100 g fruktozės arba cukraus;
  • 100 g sojų jogurto;
  • 100 g + 3 šaukštų rapsų aliejaus;
  • 3 šaukštų moliūgo tyrės;
  • pusės apelsino sulčių;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio vanilinio cukraus.

1. Išplakame moliūgo tyrę, 3 šaukštus aliejaus, fruktozę ir vanilinį cukrų.
2. Sojų jogurtą sumaišome su kepimo milteliais, supilame į išplaktą moliūgą.
3. Apelsino sultis išspaudžiame, supilame į rapsų aliejų ir išplakame iki „baltumo“, viską supilame į bendrą masę, gerai išmaišome.
4. Tiesiai sijojame miltus, palengva išmaišome, supilame į keksiukų formeles.
5. Orkaitę įkaitiname 180 laipsnių ir kepame apie 15 minučių. Neskubame išimti, kad nesukristų 🙂

Skanių Velykų! 😘😋😍

2018-03-28

Įdarytos bulvės

Įdarytos bulvės kvapnios, skanios ir šventiškiau atrodo, negu bulvės, su kažkuo patiektos. Todėl šventėms puikiai tinka 👍🤠

Šiam patiekalui reikės:
  • 8 bulvių;
  • 1 morkos;
  • 1 saliero stiebo;
  • 0,5 didesnės raudonos paprikos;
  • 200 g cukinijų (naudojau šaldytas);
  • 4 šaukštų sojos faršo;
  • 1 mažo svogūno;
  • 1 didelės skiltelės česnako;
  • kelių gabalėlių džiovintų grybų;
  • sojos grietinėlės;
  • aliejaus daržovėms pakepti;
  • druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.

1. Grybus ir sojų faršą į atskirus indus užpilti karštu vandeniu ir palaikyti, kol grybai suminkštės, o faršas išbrinks. Suminkštėjusius grybus smulkiai supjaustyti.
2. Morką sutarkuoti, salierą, cukiniją ir papriką supjaustyti kubeliais.
3. Aliejuje ant mažos ugnies trumpai apkepti salierą, cukiniją, morką, papriką; sudėti sojų faršą, grybus, išmaišius dar šiek tiek patroškinti, dėti druską, prieskonius; prieš baigiant troškinti užpilti sojų grietinėlės. Nuo išsiskyrusių daržovių sulčių ir grietinėlės įdaras turi būti ne visai birus.
4. Labai smulkiai supjaustyti svogūną ir česnaką.
5. Į praaušusį bulvių įdarą sudėti česnaką ir svogūną, viską išmaišyti.
6. Nuluptas bulves perpjauti pusiau išilgai, jas negiliai išskobti, kad būtų galima įdėti įdaro kauburėlį. Jeigu nelygi bulvės apačia, truputį palyginti nupjaunant, kad bulvė nevirstų. Išskobtas bulves galima panaudoti sriubai ar tiesiog iškepti keptuvėje.
7. Paruoštas bulves pabarstyti druska, pipirais; ant bulvės dėti įdaro, kad susidarytų kauburėlis. Likusią grietinėlę šaukšteliu aš supilsčiau ant įdaro viršaus.
8. Skardoje patiesti foliją, ją šiek tiek patepti aliejumi ir sudėtas bulves kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol bulvės suminkštės.

Šias bulves skanu valgyti ir su šviežių daržovių salotomis, ir su raugintais agurkėliais ar raugintais kopūstais. Skanių ir sočių pietų 😋😍😉

2018-03-08

Sausainiukai

Žinojau, kad užsuksiu į svečius ir norėjau nuvežti lauktuvių. Sausainiukai labai tinka lauktuvėms, pamaniau, gali ir dirbdamas, ir ilsėdamasis jais užkandžiauti, ir galioja ilgiau nei tortas ar pyragas 🙂. Pažvelgiau, ką turiu virtuvėje ir šaldytuve, pradėjau sverti ir pilstyti, va ir gavosi minkštučiai, gero skonio sausainiukai 😋. Lauktuvės buvo puikiai įvertintos 👍


Šiems sausainiukams pagaminti reikės:
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 50 g kokoso miltų;
  • 70 g cukraus;
  • 150 g riešutų sviesto (naudojau anakardžių);
  • 100 g sojų pieno;
  • 2 šaukštų obuolių acto;
  • 50 g moliūgo tyrės;
  • 50 g rapsų aliejaus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus.

1. Jeigu užsišaldę neturite moliūgo tyrės, galima ją pasigaminti: gabaliukais supjaustytą moliūgą pakepti orkaitėje, kol suminkštės, sutrinti, ataušinti. O jeigu šiuo metu neturite ir nepirksite moliūgo, manau, tiktų ir obuolių tyrė.
2. Sumaišyti abiejų rūšių miltus, į juos suberti cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, išmaišyti.
3. Riešutų sviestą išmaišyti su aliejumi ir moliūgo tyre, šį mišinį supilti į miltus, vėl išmaišyti; kol kas gausis tik trupiniai.
4. Į sojų pieną supilti obuolių actą; kai pienas taps jogurtu, supilti į bendrą masę, gerai išminkyti.
5. Belieka formuoti sausainiukus; tešla bus nekieta, bet dar įmanoma daryti per „mašinką“ 😀, senoviškai, kaip aš ir padariau. Galima formuoti ir rankomis, bet sausainiukai turi būti stori, apie 1,5 cm storio.
6. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai parus.

Pabandykit - paprasta, greita, skanu 😍

2018-03-02

Kruasanai

Kruasanus gaminau vieną vienintelį kartą. Ieškojau jų recepto internete ir nusprendžiau, kad kažkas panašaus į kruasanus 😃 turėtų gautis pagal receptą iš tinklalapio http://www.maistomagija.lt/kruasanai/

Puikiai smulkiai aprašyta, kaip išsikepti tų skaniųjų kruasanų. Tam reikia nemažai laiko, tris dienas iš eilės tenka prie jų „prisiliesti“ 😊. Gamindama ne tik atidžiai skaičiau, bet ir viską tiksliai dariau pagal video įrašą:https://www.youtube.com/watch?v=Ot3jKnkTfPY

Be abejo, recepte sviestą pakeičiau Alsan margarinu ir naudojau sojos pieną, taip pat netepiau kiaušiniu prieš kepimą, bet, kiek prisimenu, vos vos patepiau aliejumi. Tie kruasanai mane taip džiugino ir stebino – gavosi skanūs, sluoksniuoti ir gražūs. Jie buvo skirti mano dukrai, kuri jų ir suvalgė daugiausiai 🤤



2018-02-10

Veganiškas tortas "Napoleonas"

Šiame recepte naudojau „Alsan“ margariną, moliūgo tyrę vietoje kiaušinių. Jau buvau išnaudojusi sojų jogurtą, tai sojų pieną užpyliau obuolių actu ir pasidarė jogurtas, tik šiek tiek skystesnis. Kepiniams visada tinka šis variantas. Pertepimo kremui sojų pieną pusiau maišiau su ryžių pienu, naudojau kietagrūdžių kviečių „Semola“ miltus ekstra, vietoje cukraus dėjau fruktozę.
Torto lakštus dariau mažos lėkštės dydžio, 18 cm skersmens. Jeigu norėtumėte išsikepti didelį tortą, reikėtų visko dvigubai daugiau 😀


„Napoleono“ lakštams reikės:
  • 300 g kvietinių miltų;
  • 250 g veganiško margarino;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 70 g sojų pieno;
  • 2 šaukštų obuolių acto;
  • 1 šaukšto moliūgo tyrės.
„Napoleono“ pertepimui reikės:
  • 150 g veganiško margarino;
  • 80 g miltų;
  • 0,5 litro augalinio pieno;
  • 100 g cukraus arba fruktozės;
  • 2 šaukštų moliūgo tyrės;
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus.

Gaminame „Napoleono“ lakštus:

1. Išsijojame miltus, suberiame druską.
2. Į miltus burokine tarka sutarkuojame margariną, tarkuojant vis užberiame miltais, kad margarinas nesušoktų į vieną gabalą, išmaišome.
3. Sojų pieną užpilame obuolių actu, išmaišome; jį ir moliūgo tyrę išplakame šakute, supilame į miltus su margarinu, išmaišome.
4. Pasiberiame miltų ant stalo, minkome tešlą tik tiek, kad suliptų. Tešla turi atrodyti riebi, minkšta, bet neturi būti skysta. Tešlą padarome pailgos formos, kaip storesnę dešrą, kad po to būtų galima daryti apvalius lakštus. Tešlą suvyniojame į plėvelę.
5. Įdedame tešlą į šaldytuvą bent 5 valandoms, galima ir nakčiai. Tada ji įgaus kitą formą, sukietės.
6. Tada jau kočiojame lakštus: pirmiausiai suformuotą „dešrą“ supjaustome į 10 gabaliukų, juos vėl pasidedame į šaldytuvą ir imdami po vieną kočiojame.
7. Pasiberiame miltų, kad nepriliptų, palengva, kad lakštas neskiltų, plonai iškočiojame. Uždėję kokią nors apvalią formą ar lėkštutę, apipjaustome ir dedame į kepimo popieriumi paklotą skardą. Nupjautus kraštus vėl dedame į šaldytuvą, visų lakštų į vieną krūvą. Kadangi mano lakštai buvo nedideli, į skardą tilpo po 2. Lakštus būtinai tankiai subadome šakute.
8. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus. Aš kepiau apie 4 minutes. Kepimo laikas tikrai priklauso nuo orkaitės. Kol vieni lakštai kepa, spėjame iškočioti vėl 2 ir pasidedame į kitą skardą. Taip ir sukamės. Iškeptus lakštus krauname vieną ant kito. Paskutinį iškepame iš nupjautų lakštų likučių ir jį sutrupiname „Napoleono“ apibarstymui.



Kai iškepame visus lakštus, tada jau galime virti „Napoleono“ pertepimo kremą:

1. Viename puode ištirpiname margariną, į jį supilame miltus ir verdame, kol miltai šiek tiek paruduos, kad nebūtų žali. Visą laiką maišome.
2. Kitame puode verdame pieną, supilame cukrų, vanilinį cukrų, ištirpiname, užverdame.
3. Į puodą su margarinu ir miltais po truputį pilame pieną pagal tirštumą, visą laiką maišant verdame, kol sutirštės. Jei truputį per skysta, gali pieno šiek tiek likti.
4. Išvirtą kremą išsukame, aušindami indą su kremu šaltame vandenyje; kremas gali būti šiltas, bet nekarštas.
5. Į ataušintą kremą sudedame moliūgo tyrę ir išplakame.

O tada jau klijuojame: dedam lakštą, šaukštu pilam kremą ir t.t. Ant viršutinio lakšto užpilam kremą, apibarstom trupiniais viršų ir šonus, puošiam, kas kaip mokam, ir varvinam seilę, kada bus galima valgyti 😊 Pastatome šaltai ir kitą dieną ragaujam 😋😋Abejingų neliks 😍
Skanaus ❤️❤️